Aktuelnosti

SP KADETKINJA – SA OSMEHOM NAPAD NA JAPAN

Konačno je to bila igra koja liči na ono što najblolje srpske kadetkinje mogu. Nije bilo lako vratiti se posle dva poraza, pa makar i da je u poslednjem meču u grupi preko puta stajala selekcija Kolumbije. Meč osmine finala je obezbeđen odavno, ali je pobedom trebalo obezbediti i uslovno rečeno lakšeg protivnika, a to će u ovom slučaju biti selkcija Japana (nedelja 17,00). Pobednik ovog duela plasiraće se među osam najboljih na planeti, poraženi se seli u- Santa Fe i nastavlja za plasman od 9. do 16. mesta.

Ukoliko srpski tim meč „biti ili ne biti“ odigra kao dobar deo duela sa Kolumbijom, ima čemu da se nada. Selektor Caković nije želeo da rizikuje sa Miljanom Glušac, koja se požalila na manje bolove u nozi, pa je na teren poslao Veroniku Đokić. Ona je na ukazanom poverenju vratila dobrom partijom, a šta tek reći za Barbaru Batinić, koja je „debitovala“ u startnoj postavi na poziciji primača servisa i svoj posao odradila skoro pa bez greške i uz Saru Carić bila najefikasnija u srpskoj selekciji. Kvalitet nije ni jednog momenta dolazio u pitanje, ali je jedan pad u igri bio naročito uočljiv, kada je posle 8:7 u korist naših kadetkinja neko „ugasio svetlo“ i upalio ga na 12:25. Tih 18:4 za Kolumbiju su srećom Jovana Mirosavljević, Rada Perović, Mila Kocić, Anđelka Drašković, Dejana Lekić, Isidora Rodić, Ana Marija Jonjev i Milica Milunović brzo zaboravile pa su uz igru u kojoj su sebi mogle da dozvole (ovog puta kraće periode) pad koncentracije, uspele da trijumfuju.

-Nije nam baš bilo prijatno posle dva poraza, ali smo smogle snage da se vratimo na stari kolosek. Kontrolisale smo utakmicu, popravili igru u svim elementika i sada očekujemo Japan. Nismo se do sada sastajali sa njima, alai verujem da ćemo odigrati na svom nivou i zabeležiti pobedu – rekla je posle meča sa Kolumbijom Barbara Batinić.

Japanke su na Svetskom šampionatu igrale u B grupi, doživele poraz samo od Turske, a radi se o „grupi“ visinom skoro istih devojčica, koje sjajno igraju u odbrani sa dosta kombinovanja u napadu.

-Nadamo se da ćemo biti koncentrisane sve vreme, jer to je vrlo važno pošto igraju specifičnu odbojku. Verujem da ćemo se dobro pripremiti, sigurno da nam motiva neče manjkati, baš kao što sam uverena da možemo da igramo i bolje nego protiv Kolumbije. Optimista sam, očekujem pobedu i prolaz u četvrtfinale – ne krije Veronika Đokić.

Osmeh se vratio na lica devojaka, baš kao i igra. Uz takve preduslove, ništa nije neostvarivo.

 

Statistika Serbia Columbia