Aktuelnosti

SP MUŠKARCI – SA BRAZILOM (17) ZA FINALE

Posle utakmica Brazilk – SAD i Poljska – Italija, sve je i definitivno poznato kada je u pitanju polufinale Svetskog šampionata. Ono što je najbitnije jeste da će se selekcija Srbije u borbi za finale, sastati sa “kariokama” u prvom meču, od 17 časova, dok će od 21,15 na teren Poljska i SAD.

Poslednji meč u grupi gde su igrali naši odbojkaši doneo je “Pirovu pobedu” domaćina koji i pored trijumfa nad Poljacima nisu popravili utisak, za njih ranog odustajanja od borbe za medalje. U drugom meču Brazilci i Amerikanci su samo odlučivali o pobedniku grupe i rasporedu polufinala. “Karioke” su trijumfovale prilično ubedljivo, nanevši tako prvi poraz selekciji SAD u dosadašnjem delu takmičenja.

– Ne treba trošiti reči o selekciji koja je već 20 godina na svakom završnom turniru na svim takmičenjima, nekada Svetske lige, sada Lige nacija, pa Olimpijskih igara, Svetskih prvenstava. Apslolutno su tim koji je uvek opasan i navikao na ovo što nas čeka u polufinalu. Biće teško, svesni smo, ali ako želimo da budemo svetski prvaci, ne treba da gledamo ko je sa druge strane, i tako agresivan stav moramo da imamo. Respekt postoji, ali strah ne. Sa takvim entuzijazmom smo igrali do sada i tako treba da nastavimo – prokomentarisao je Nikola Grbić protivnika plavih u polufinalu.