Aktuelnosti

SP ŽENE – OPREZNO KA FINALU

Raste temperatura u Japanu, ali se to ne odnosi na spoljnje uslove. Četiri najbolje selekcija na svetu su se poslednji put na ovomYokohama Svetskom prvenstvu preselile. Sada je odredište Jokohama, gradu kome će planeta dobiti novog šampiona. Među pomenutim selekcijama, treba ponoviti, četiri najbolje na svetu, nalazi se i naša, koja je posle dve lošije partije u naredne dve pokazala toliko toga da je se sada svi plaše. Shodno “ukrštanju”, plave dame će se u borbi za svoje prvo finale sastati sa Holandijom. Prva pomisao je onaj meč od pre nekoliko dana, pre koga je naša selekcija već obezbedila plasman na “fajnal siks”, kada srpska reprezentacija nije bila kompletna, kada jednostavno ceo tim nije pružio ni deo onoga što zna. Druga pomisao je na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo kada su u dva meča “lale” uzele samo jedan set, u finalu.
Znači, dve najuspešnije evropske reprezentacije, druga (naša) i četvrta (holandska) sa poslednjih Olimpijskih igara, one koje igraju u poslednjih 20 – tak dana odličnu odbojku, ukrstiće koplja u ne baš prikladnom terminu za gore navedeno – petak, iza podneva (13,40) po japanskom, odnosno u svitanje, 6,40 po srpskom vremenu
– U ovom terminu mislim da još nismo igrali, ali na sve smo navikli. Uostalom, ostale su četiri najbolje selekcije na svetu, a tri će odneti medalje. Verujem da ćemo biti među njima. Nemamo vremena da se privikavamo na novi grad i dvoranu, a i zašto bi. Mislim da igramo dobro, da smo onaj loš period, koji je trajao samo par dana, ostavile iza sebe. To utakmice sa Japanom i Italijom najbolje pokazuju. Radile smo dugo i naporno da bi došle tu gde smo sada. Očekujem veliku borbu, Holandija je dobar tim. Pobedile su nas nedavno, to stoji, ali stoji i to da je to bilo u vreme “onih naših par dana”. Sada je situacija drugačija, mislim da imamo dobre šanse i verujem da ćemo se plasirati u finale – kaže Silvija Popović.
Holanđani, kao uostalom i svi drugi, mnogo strepe od Brankice Mihajlović. Iako je iza nje blistava karijera, iako ima mnogo ovakvih i sličnih utakmica, osvojenih klupskih ili reprezentativnih trofeja, ovo je ipak jedno od dostignuća na koje se, kao i sve ostale devojke, ponosi, ali nikom ni na pamet ne pada da se tu i zaustave.
BrankicaMihajlovicSRBspikes– Za mene je prijatno iznenađenje što su tri evropke selekcije u polufinalu, uz jednu azijsku. Igrale smo sa Holandijom često, igraju kvalitetno, motivisano, prvi put su u polufinalu Svetskog prvenstva, ali sa druge strane i nama je cilj da igramo poslednji meč na takmičenju. Sve do sada odigrano se zaboravlja, na neki način pada u vodu, bilo da je to pobeda nad Italijom ili onaj poraz od Holandije. Ovaj meč je za naj jedan jedini i najvažniji u ovom momentu. Ubeđena sam da će svako od nas dati sto odsto svojih mogućnosti kako bi se našli u finalu.
Kako igra naša selekcija na Svetskom prvenstvu, možda najbolje govore prognoze brojnih poznavalaca odbojke koji ostavljaju komentare po društvenim mrežama, odbojkaškim sajtovima, ali i kao savetnici kladionicama. Svi oni na tronu vide našu selekciju. Treba im verovati sa jedne, a biti maksimalno oprezan sa druge strane. Ali znaju to naše devojke, zato su i stigle tu gde jesu i zato igraju tako kako igraju.