Aktuelnosti

SP ŽENE – DOKLE VIŠE DOMAĆINI…

Taman kada se pomilsi da su domaćini “ispucali” sve svoje, blago rečeno nelogičnosti, oni iznenade sa novim. Jednostavno, oni smatraju da se ovo Svetsko prvenstvo igra samo zbog njih i tako se ophode prema svima. Treba podsetiti da sa još par dana važećim svetskim prvakinjama, Amerikankama, igraju za peto mesto.

Taj meč se igra u najboljem terminu (petak 12,20 po srpskom, sedam sati kasnije po lokalnom vremenu), a dueli koji će odlučivati o nosiocima medalja, tri i šest sati ranije.

Da je to sve, i ono da su par sati ranije od ostalih SAD i Japan stigli u Jokohamu, niko se ne bi mnogo bunio. Ali na sve do sada su odredili katastrofalne termine za trening. Tu je najgore prošla naša selekcija, koja je dan pre utakmice dobila da trenira u dvorani u kojoj se igraju utakmice, od 9,30, a popodnevni trening, u dvorani bez tarafleksa bi trebalo da bude već u 15,30. Naravno, za aktere “najbitnijeg” meča obezbeđeni su najbolji termini od 16 i 17 časova u Jokohama Areni.

Postoji i jedna stvar na koju se žale svi, naravno osim domaćina, a to je smeštaj u spolja velelepnom hotelu “Prins”, a gde su sobe površine da dve devojke ne mogu u isto vreme da otvore kofere…