Aktuelnosti

SP ŽENE – PO STAROM UZ PODRŠKU IZ HOFUA

Tamo gde su stale u Hamamacuu, najbolje srpske odbojkašice nastavile su u Nagoji. To znači da su zabeležile još jednuNagoja maksimalnu pobedu, istini za volju očekivanu, protiv Meksika, i na lep način počele drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu. Interesantno je da su imali podršku pedesetak navijača koji su prevalili 700 kilometara i iz Hofua stigli da navijaju za svoje ljubimice. Da, treba napomenuti da su tri nova boda upisana u terminu u kom su devojke retko kad do sada igrale, a koji će se ponoviti i u duelu sa Nemčkom – 10,40 po lokalnom, odnosno 3,40 po srpskom vremenu.

Ono što je i pre meča bilo poznato, a zahvaljujući nedavnom prijateljskom meču istih rivala, jeste da je kvalitet srpskog tima daleko iznad Meksikanki. One su se borile više nego pre 15 – tak dana, možda je to i plod činjenice da je i ovo za njih već veliki uspeh, ali bile su vrlo daleko da ugroze igru tima Zorana Terzića. Znalo se i to da će naš stručni štab sigurno pružiti priliku svim igračicama, što se i desilo, a one su, shodno vremenu provedenom na terenu, dale onoliko koliko je bilo potrebno da se pobedi maksimalnim rezultatom. Ređale su se lepe akcije naše selekcije, a dok su se rasanile i jedne i druge, već je bio kraj susreta. Publika je pozdravila pobednike, navijači iz Hofua su sišli da podele radost sa našim reprezentativkama i da im požele puno sreće već u narednom meču (ponedeljak 3,40) sa Nemačkom, koja je pobedom nad Brazilom napravila veliko iznenađenje i na pravi način opomenula naš tim da u tom meču moraju da budu maksimalno koncentrisane i angažovane.

– Ponoviću ono što je rekla i Maja Ognjenović na konferenciji posle meča, a to je da nama baš ne odgovaraju ovi termini, ali dobro je da smo igrali tada, kako bi se spremili za Nemice, jer to će biti znatno teži protivnik. Odigrali smo protiv Meksima onoliko koliko je bilo potrebno, ali za duel sa narednim rivalom ćemo morati da odigramo na znatno višem nivou ako želimo da nastavimo pobedniči niz – rekao je Zoran Terzić.

BrankicaMihajilovicofSerbiaLspikestheballasAnaValleCandSanaySashikoRofMexicoattemptablockJapance i dalje oduševljavaju siloviti smečevi Brankice Mihajlović, koja je i ovog puta “tukla” jako precizno iz svihh pozicija.

– Drago mi je zbog još jedne pobede, a odigrali smo dovoljno za novi maksimalan trijumf. Nemice su nezgodne, čekaju svoju šansu, strpljive su, nikad ne odustaju… Mislim da ćemo i mi igrati daleko bolje nego danas i naravno, verujem u novu pobedu.

A svoje prve poene zabeležila je i debitant na velikim takmičenjima Maja Aleksić, kojoj je svaki trenutak proveden na terenu svakako ogrono iskustvo.

– Čestitke devojkama na pobedi. Možda je neko očekivao malo lošiju igru shodno terminu i opuštenost zbog snage protivnika, ali sve ove devojke su veliki profesionalci i nisu dozvolile da bude nikakvih problema. Naravno, sa Nwmicama će biti znatno teže, daleko su ozbiljnije, što pokazuju iz utakmice u utakmicu, ali verujem da uz pravi pristup neće biti problema.

I posle šst utakmice, srpska selekcija je jedina koja ima maksimalan učinak i koja nije prepustila protivnicima ni jedan set. Uz sve to, sve devojke provode vreme na terenu što može da bude od velikog značaja pred ono što tek sledi, a zna se da je naš tim jedini koji će u nastavak takmičenja sa igračem manje, bez Bojane Milenković, koja je u vreme igranja utakmice krenula put Srbije .

Statistika Srbija Meksiko

1 Responses

  1. Честитам на победи.

Comments are closed.