Aktuelnosti

SP ŽENE – SRAMNA PROMENA, OPET U 3,40

Japanski organizatori, sa prstom uperenim na one iz Nagoje, izgleda nikako da shvate da su domaćini Svetskog prvenstva za Nagojaodbojkašice. Opet su, po drugi put u samo dvadesetak časova, promenili satnicu odigravanja mečeva prva dva kola. Tako će selekcije Srbije i Meksika na teren ipak u prvom, od 3,40, a ne kako je juče bilo promenjeno u 6,25. Domaćini su opet na zahtev Brazilaca, ali sada reprezentacije (a predsednik FIVB dr. Ari Grasa je takođe iz te zemlje) promenili termin na onaj koji manje odgovara našem timu. To je izazvalo promenu već zacrtanih planova naše selekcije, pa je Zoran Terzić morao da otkaže unapred planirani trening, jer je i on bio u različito vreme.

ZoranTerzicheadcoachofSerbia-Prvo, nismo sigurni kada ćemo igrati, jer su već dva puta menjali termin, a pretpostavljam da će to biti protiv Msskika, to nadam se, neće menjati. Promenili su nam u ponoć vreme jutarnjeg treninga, tako da možemo očekivati svašta, pa možda i da nam pomere prvi meč, ne bi nas čudilo. Sigurno je da to stvara neku nervozu, ali nadam se da će se to ograničiti samo na stručni štab, a ne i na igračice. One treba da razmišljaju samo o utakmici i o tome da je odigraju najbolje moguće.

Devojke nisu imale kud, morale su da se adaptiraju na promene, ali sve to na njih sigurno neće ostaviti traga. Možda je sreća što se igra sa Meksikom, pa te, manje “turbulancije” neće sigurno uticati na, svi veruju, novu pobedu u nizu.

-Ne smemo da se nerviramo, takva su pravila, nema potrebe za brigu. Spremne smo za drugi krug, drugi grad, protivnike koje već poznajemo… Samo treba dobro da se koncentrišemo i neće biti problema. Meksikanke smo upoznali nedavno u Hofuu, videla se razlika u kvalitetu i ne verujem da bilo šta može sada da se promeni – ocena je Silvije Popović.

Nije promenjen (vraćen) termin samo prvog dana, već i drugog, kada se plave dame budu sastale sa Nemačkom.

– Svakako da nismo oduševljene jutanjim terminima, s obzirom da se u Evropi u to vreme nikad ne igraju utakmice, ali šta da radimo, ovo je Svetsko prvenstvo i bile smo upoznate da tako nešto može da se desi. Ne obraćamo pažnju na stvari na koje ne možemo da utičemo i tu smo da se spremimo što je bolje moguće. Meksiko je lošiji od nas, imaju jednog ili dva pojedinca koji odskaču, pa ne vidim kako mogu da nam pariraju. Nemice gaje neki stil igre koji nama ne odgovara, prilično su strpljive, uporne, pokušavaju da malim brojem grešaka pariraju protivniku. Shvatamo ih ozbiljno, ali mislim da nisu neko koga bi trebalo da se plašimo, a da će nm te dve prve utakmice poslužiti kao priprema za ono što nam sledi u nastavku – smatra kapiten Maja Ognjenović.

A kada je pomenuti nastavak takmičenja u pitanju, ukoliko ne bude novih izmena, mada se nikad ne zna, a iz priloženog se vidi, onda bi sa domaćinom srpske odbojkašice trebalo da se sastanu u sredu od 12, 20 po srpskom vremenu, a u poslednjem kolu druge faze sa Holandijom, dan kasnije od 9,10. Ako ne bude promena…