Aktuelnosti

SRBIMA U TURSKOJ DUPLA KRUNA

17. 4. 2024.

Nedavno osvojenom Kupu Turske, odbojkaši Halkbanke dodali su i onaj još vredniji, namenjen šampionu ove zemlje.  Do “duple krune” je tim koje je pored klupe sjajno vodio srpski stručnjak Slobodan Kovač stigla bez poraza u olej – ofu, a sa samo jednim tokom celw sezone. Za razliku od prvog trofeja, kada su savladali Arkaš, ovog puta nije mogao da im odoli ni tim Fenerabahčea, gde je Dražen Luburić bio jedina svetla tačka (i koji im je naneo jedini poraz u sezoni u poslednjem kolu ligaškog dela).

Kada je Kovač dolazio, odnosno kada se posle pauze od četiri godine vratio u klub, jedan od uslova je bio da se trofeji vrate u Ankaru. Sa sobom je poveo kondicionog stručnjaka Zdravka Aničića, njihov plan rada se izuzetno svideo dvojici prekaljneih evropskih „lavova“, Nimiru Abdel Azizu i Ervinu Ngapetu, posle njih je, željan trofeja došao i Mirza Lagumdžija i napravljen je izuzetno moćan tim koji je od prvog do poslednjeg dana sezone 2023./2024. dominirao u Turskoj. U Ligi šampiona su zaustavljeni u četvrfinalu od Lubea.

U svakom slučaju, šampionska titule je opet u vitrinama Halkbanke, Kovačev ukupno peti trofej sa istim klubom, treća titula, posle 2016. i 2017. Inače je ovo jubilarna, deseta kruna, i uopšte se ne postavlja pitanje da li će pomenuti srpski tandem ostati u redovima plavo – belih iz Ankare.