Aktuelnosti

STAROM PRVAKU PORUKA I OD NOVOG

Treći dan, treća “replika” Vizuri. Pošto su to uradili najpe ŽOK Ub, a onda i Odbojkaški savez Srbije, oglasio se i treći “prozvani”, OK TENT. Oni su u svom “obraćanju” napisali sledeće:

“Saopštenje povodom izjave Zorana Radojičića predsednika OK Vizure iz Beograda ili Rume ili …

Poštovani gospodine Radojičiću, moramo da iskoristimo ovu priliku da Vam se javno obratimo, pošto smo označeni kao državni projekat, odnosno vetrenjača sa kojom ne možete više da se borite, što nas je izuzetno rastužilo.

Tužni smo, jer smo izgubili velikog rivala na terenu, ali samo na terenu, jer mi jednostavno van njega nikad nismo znali da se borimo, dok je to vama dobro išlo. Čudno nam je da ste baš sad izabrali trenutak da izrazite nezadovoljstvo, a ne pre nekoliko godina, a to je tinjalo 2 – 3 godine kako kažete.

OK Tent je od svog osnivanja 1981, a osnovao ga je sindikat radnika giganta kakva je termoelektrana Nikola Tesla, pa do 2005. stepenik po stepenik, trening po trening, uspešno gradio projekat ulaska u Superligu. On je konačno došao pomenute 2005. i do dan danas naš san traje. 

Nismo preskakali rangove, nismo gasili klubove da bi mi napredovali, ali to je Vama bolje poznato. Nikome nismo otimali igračice, ali Vi to opet najbolje znate kako se ugovor neke igračice koja je vama interesantna u tom trenutku famozno proglasi nevažećim, a bilo ih je više.

Pominjete kako je naš klub doveo 30 – 40 devojčica iz cele Srbije. Za vašu informaciju, imamo 10 igračica mlađih kategorija koje su došle u naš klub u poslednje 4 godine, kao i 2 igračice iz Crne Gore.

Kažete da smo mi nekog ucenjivali, da ukoliko ne dođe kod nas, da neće igrati u reprezentaciji. Opet zamena teza.

Svima je dobro poznat Vaš način ubeđivanja roditelja. Mi nismo prodavali ni ime, a ni Klub drugima, što je opet bilo svojstveno samo Vama.

Kada smo bili na ivici ambisa, 2014. godine, kada nam se desila poplava, taj isti OK Ub nam je pritekao u pomoć kad nam je bilo najpotrebnije (ne zaboravljamo pri tome ni Vas i Vašu brigu) i pružio nam sve moguće uslove da i dalje živimo svoj san zvani Superliga. Odricali su se svojih termina, samo da bi nama pomogli kad nam je bilo najteže.

Zato ne razumemo napad na njih, isto koliko i na nas, jer bi Vam izgleda bilo draže da smo se ugasili i da smo nestali sa odbojkaške mape Srbije.

Taj isti Ub vas je zajedno sa nama sačekao i dočekao na Finalu Kupa Srbije 2015 god. kao šampione, ali očigledno su se vremena promenila. “Mali Ub i mali Obrenovac” su postali smetnja velikoj Vizuri.

Velika satisfakcija jeste što naš “mali državni projekat”, “vetrenjača sa kojom ne možete više da se borite”, ima preko 300 dece koja vredno treniraju i maštaju da naslede baš ove seniorke koje su osvojile, kako vi rekoste, dodeljenu titulu.

Samo da vas podsetimo da smo u 18 odigranih kola kao i 5 kola mini – lige samo 6 kola nismo bili na prvom mesta.

Trudićemo se i boriti da u narednim godinama dokažemo svima, kao i Vama, da smo sposobni da i na terenu osvojimo titulu šampiona na šta smo bili spremni i ove godine.

Možda vam smeta buka i činjenica, da nas je na svim utakmicama u Obrenovcu bodrilo 500 – 600, a u nekim utakmicama i 1000 gledalaca, jer kod vas ipak vlada mirna atmosfera.

Mislimo da vam najveću bol predstavlja činjenica da ne možete više da dovodite igračice u svoj klub, da se ta ista deca i roditelji odlučuju pre za naš klub, jer nećemo biti nimalo skromni ako kažemo da imamo najbolje uslove u Srbiji.

Stara srpska izreka kaže: “u pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi”, ali da ne dužimo više priču.

Približava se US Open, imate nova interesovanja, pa vam želimo svako dobro u novom sportu.”