Aktuelnosti

SUPER KUP SRBIJE – VIZURA PETI PUT

Peti put trofej namenjen osvajaču Super Kupa Srbije krasiće vitrine Vizure. Tim iz Rume, zvanični šampion, bio je na svom terenu uspešniji od aktuelnog osvajača Kupa, Železničar, posle pet setova i velikog preokreta.

Posle dva perioda, pa i u nekim delovima trećeg, sve je išlo ka tome da će pehar u Lajkovac. Ali tada kao da su „ajkulice“ odigrale na sve ili ništa i na kraju dobile trofej. Preuzele su inicijativu, bile tim koji je vodio igru, iskoristile su šok u kome su se našle protivnice kada nisu iskoristile svoje šanse, i na kraju pobedile. Reprezentativka Katarina Lazović je bila najzaslužnija za pobedu svog tima, a njoj uz rame bile su juniorske reprezentativke Sara Carić, Katarina Gajević i Isidora Rodić.

Od kada se igra Super Kup Srbije, Vizuri je pehar izmekao samo jednom, pre dve sezone, posle poraza od Jedinstva iz Stare Pazove. U ostalih pet „epizoda“ bili su bolji od Crvene zvezde dva puta (jednom kao Partizan Vizura), a po jednom od TENT – a, Jedinstva (SP) i sada Železničara.