Aktuelnosti

SVAKODNEVNI APLAUZI

Ništa u Hofuu ne prepuštaju slučaju. Kao prvo, a tako je bilo i pre tri godine, ne žele da se devojke i stručni štab umaraju skpljajući lopte po velelepnoj dvorani „Kirin Lemon salt Arena“ u kojoj može da se radi na tri terena, a trenutno je napravljen samo jedan, centralni. Tako su svi usredsređeni samo na rad i kraće odmore tek toliko da popiju vode.

Kada nađe devojke dolaze u sam objekat, ali i kad ulaze u dvoranu, dobijaju aplauz od onih koji su raspoređeni da donose lopte (obavezno sa maskama i rukavicama), a za pomoć koju pružaju, „nagrađeni“ su tako što rade vežbe zagrevanja i istezanja zajedno sa plavim damama i kondicionim trenerom, magistrom Vladimirom Bankovićem, koje se takođe završavaju aplauzima. To su učenici srednje škole Takagava, mlađeg i starijeg uzrasta, koji svakodnevno doleze u dvoranu „Kirin Lemon salt Arena“. I ne kriju da se trude da upijaju što više onog što vide. Neki kažu da su već posle samo par treninga napredovali u shvatanju odbojke.

Naravno, oni najuporniji prate treninge i sa tribina, diveći se znanju i umeću, kako u Hofuu vole da kažu, „tima koji će osvojiti zlatnu medalju u Tokiju“.