Aktuelnosti

SP JUNIORKI: DRUGE NA PLANETI !!!

Biti drugi na planeti, ogromna je stvar. To su upravo najbolje juniorke koje Srbije ima i koje bi jednog dana trebalo da budu naslednice sadašnje sjane generacije. Svakako je da su tužne jer se na njihovim grudima nije našlo zlatno odličje, ali i srebrno sija istim sjajem.

Izgleda da je Italija stvarno bolja od srpske selekcije, jer su ih na jednom takmičenju, za samo nekoliko dana, pobedile drugi put. Ali, izgleda da ima dosta toga u tome što je tim Vladimira Vasovića izgleda bio impresioniran činjenicom da igraju za titulu svetskog šampiona, pa su odigrale malo slabije od očekivanog. Vidi se to po realizaciji napada, koja je bila slaba uprkos odličnom prijemu servisa. I po broju blokova, gde nisu bile na ranijem nivou. A i Italijanke (pre svega sa „čistokrvnim“ Ituma, Omorui, Nvakalor), su bile bolje i ruku na srce, zasluženo su osvojile titulu šampiona bez ijednog poraza.

Kada je srpska reprezentacija u pitanju, zaslužuju samo pohvale, kako devojke, tako i stručni štab, ali još jednom se mora pomenuti i Odbojkaški savez Srbije, jer su sve ove devojke „izašle“ iz ogromne grupe testiranih još kao pretpionirke, gde su se kalile, gde su ostale samo one najbolje. Kada se sagleda celokupna situacija, da je nekoliko njih igrali i seniorsku Ligu nacija, onda za sve gore pomenute – veliki aplauz. I treba upamtiti ili bar negde zapisati imena ovih devojaka…

Statistika Srbija Italija