Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – LAKŠI TRENING PRED KOREJU

Sve je bilo prema očekivanjima, a to je posle meča potvrdio i trener Aleksandar Vladisavljev…

– Imali smo dva zadatka vezana za ovaj meč, prvo da utakmica ne traje mnogo dugo, a drugo da pružimo priliku što je moguće većem broju igračica. I jedno i drugo smo uspeli da sprovedemo u delo i zato smo zadovoljni.

Kamerun je još jedna u nizu selekcija kojima Svetski kup koristi da steknu međunarodno iskustvo, da se za njihovu zemlju čuje, ali i da proba da iznenadi protivnika ukoliko im se za to ukaže prilika. Shodno tome i igraju opušteno, bez pritiska, gledaju da se što je moguće duže vremena nadigravaju sa protivnikom. Ali sve što su uspeli u meču sa svetskim i evropskim šampionkama bilo je da “nateraju” Aleksandra Vladisavljeva da uzme jedan tajm – aut. I on nije trajao dugo, a bio je pred kraj prvog seta u kome su Kamerunke uvek bile “tu negde”. Brzo sprovođenje u delo dogovorenog, bio je ustvari početak kraja protivnica. Posle tog osvojenog seta, devojke iz starne postave su nastavile u istom, čak i jačem ritmu, a kada je nekoliko njih otišlo na klupu da predahnju, one koje su zauzele njihova mesta su završile započeti posao u sličnom ritmu.

BM– Možda nismo baš najbolje počeli meč, ali smo vremenom igrali sve bolje i tako ni jednog momenta nismo doveli pobedu u pitanje, čak ni gubitak seta. Razlika u kvalitetu je velika, što se videlo na terenu, a sve ovo nam je dobro poslužilo kako da se što pre oporavimo od poraza od Rusije, ali i priprema za Koreju – rekla je Bojana Milenković.

Što se efikasnosti tiče, prednjačila je Karaina Lazović. Ona kao da je prebrodila malu krizu u koju je upala poslednjih par dana, tako da će stručni štab i u nastavku na nju moći da računa kao na ozbilju pretnju rivalima, pre svega se odnosi na meč sa Korejom (utorak 04,00 časova).

– Na vreme smo uspele da nametnemo svoj ritam, iako je Kamerun bio malo više nadahnut i trebalo je da ukrotimo neke njihove napade na koje nismo navikli. To je već iza nas, a očekuje nas Koreja i daćemo sve od sebe kako bi iz Tojame otišli sa pozitivnim učinkom. Poznajemo narednog rivala, igrali smo ne tako davno prijateljske mečeve, znamo odakle dolazi najveća opasnost. Mislim da imamo kvalitet za još jednu pobedu na Svetskom kupu.

I sve nekako ide svojim tokom.

Statistika Srbija Kamerun

 

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2,  Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

Šesto kolo: Koreja – Argentina 3:1, Dominikanska Republika – Kenija 3:0, Holandija – Kenija 3:0, Srbija – Rusija 1:3, Kina – Brazil 3:2, SAD – Japan 3:2.

Sedmo kolo: Holandija – Koreja 3:1, Brazil – Dominikanska Republika 3:1, Srbija – Kamerun 3:0, Kina – SAD 3:0, Rusija – Argentina 3:0, Japan – Kenija 3:0.

TABELA

1. Kina                    7       7       0       20

2. SAD                    7       6       1       17

3. Rusija                 7       6       1       16

4. Holandija          7       5       2       16

5. Srbija                  7       4       3       12

6. Brazil                  7       4       3       12

7. Japan                  7       3       4       11

8. D. Republika     7       4       3       9

9. Koreja                 7       3       4      9

10. Argentina         7       1       6       3

11. Kamerun           7       0       7       1

12. Kenija                7       0      7       0