Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – NA RUSIJU SA OSMEHOM

Već dva dana na Svetskom kupu u Japanu naše odbojkašice nisu odigrale dobar meč. Razlog je taj što je bila pauza na pomenutom takmičenju, a priliku da nastave tamo gde su stale u Hamamacuu, imaju već prvog takmičerskog dana u Tojami, gde će sa tradicionalno neugodnom Rusijom odigrati meč šestog kola (nedelja 10 časova). U prethodna dva dana, osim što su promenile grad, srpske odbojkašice su uspele malo da se odmore, regenerišu, ali i odrade tri treninga sa loptom, što odavno nije bio slučaj.

– Sa jedne strane nam je dobro došla pauza, a sa druge opet, jedva čekamo nove utakmice. Dolazi duel sa Rusijom, o kojoj ne treba mnogo trošiti reči. Izgubile su do sada samo jedan meč, za dva mesta su ispred nas na tabeli i shodno našim igrama, realno je očekivati uzbudljivu utakmicu. Naravno, nama su tri pobede u poslednja tri meča, ali i dobre igre u porazima od Brazila i Amerike, dale dosta na samopouzdanju. Znamo da moramo da pružimo maksimum mogućnosti ukoliko želimo da im se ravnopravno suprotstavimo i, zašto ne, pobedimo – kaže Katarina Lazović.

Naša selekcija osim igrom i ponašanjem, pleni i osmehom i sjajnom atmosferom kako na terenu tako i van njega. To ume u nekim situacija i te kako da vrati gtim na prvai put ukoliko sa njega krene da skreće.

WC2019_logo– Pet dobrih igara od čega tri pobede, odličan su učinak u prvom delu Svetskog kupa. Dolaze nam tri nove utakmice, tri nova protivnika, Rusija, Kamerun i Koreja. Nekako smo se navikle na pobede, pa bi bilo lepo da nastavimo niz. A to može da se desi samo ukoliko igramo maksimalno koncentrisane, najbolje što u ovom momentu možemo. Ovo je mlad tim koji nikad nije igrao zajedno i koji se iz utakmice u utakmicu uigrava. Rusiju smo savladali u Ligi nacija, zašto ne bi to ponovili i sada – podseća Teodora Pušić.

Sitne povrede i umor su donekle sanirani pa će Aleksandar Vladisavljev imati na raspolaganju sve igračice, od kojih očekuje da se bore kao do sada, da dogovor pre utakmice u što većoj meri prenesu i na teren, a onda ni rezultat i zadovoljstvo ne bi trebalo da izostanu.

REZULTATI

Prvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2,  Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

TABELA

1. Kina                    5       5       0       15

2. SAD                    5       5       0       15

3. Rusija                 5       4       1       10

4. Holandija          5       3       2       10

5. Srbija                  5       3       2       9

6. Brazil                  5       3       2       8

7. Japan                  5       2       3       7

8. Koreja                 5       2       3      6

9. D. Republika     5       1       4       6

10. Argentina         5       1       4       3

11. Kamerun          5       0      5       1

12. Kenija               5       0      5       0