Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – OPET PRE PODNEVA

Pošto su dobre igre nagrađene i prvom pobedom, maksimalnom protiv Kenije, ionako dobro raspoloženje kod odbojkašica Srbije koje igraju na Svetskom kupu u Japanu, još više se popravilo. Slobodan dan na takmičenju selektori svih šest selekcija u Hamamacuu su iskoristili za treninge, a naša selekcija je dobila onaj najgori, od 9,30. To je shodno utakmici protiv Argentine koju će odigrati u, i za Japan ranim časovima, 11,00 a u Srbiji će taj meč, kao i prošli, ali i naredni, gledati oni koji naviju svoje budilnike (sreda 04,00 časa).

– Opet igramo u nenormalnim terminima, pa tako i treniramo. Imamo nepovoljan raspored i to je verovatno posledica nekog nerazumevanja organizatora prema nama i našem renomeu, ali sa tim ne možemo da se borimo. Imamo opet malih problema sa povredama, ali mislim da devojke treba da održavaju nivo igre koji su imale do sada. Od Argentine smo svakako bolji i to bi trebalo da pokažemo na terenu novom dobrom igrom, jer ukoliko ne bude tako, s obzirom da imaju par igračica koje igraju u inostranim klubovima, jedna čak u Italiji, mogli bi da stvore problem. Ipak, verujem da će sve biti po planu – ističe Aleksandar Vladisavljev.

WC2019_logoOd Sare Lozo se očekuje da vreme koje provede na terenu iskoristi kako za svoj dobar učinak, tako i doprinos osvajanju setova i bodova naše reprezentacije. Za sada nije bilo loše, ali može sigurno još bolje.

– Do sada je sve izgledalo dobro, pobeda nad Kenijom nam je dala još više na samopouzdanju, pa se tako nadam da ćemo i Argentinu savladati istim rezultatom. Bila bi to lepa uvertira pred poslednji meč u Hamamacuu, protiv kompletne Holandije, ali o njima ćemo razmišljati posle. Sada smo fokusirani na Argentinke i spremne smo da damo maksimum.

Veče su devojke iskoristile da odu na zajedničku večeru, kao i stručni štab, pa u dobrom raspoležnju svi čekaju početak duela četvrtog kola i poboljšanje bodovnog salda.

REZULTATI

Prvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

TABELA

1. Kina                    3       3       0       9

2. Holandija          3       3       0       9

3. SAD                    3       3       0       9

4. Rusija                 3       2       1       5

5. Brazil                  3       2       1       5

6. D. Republika     3       2       1       5

7. Srbija                  3       1       2       4

8. Japan                 3       1       2       4

9. Koreja                3       1       2       3

10. Kamerun         3       0      3       1

11. Argentina        3       0       3       0

12. Kenija              3       0       3       0

Četvrto kolo (sreda): Srbija – Argentina, Rusija – Koreja, SAD – Holandija, Kina – Dominikanska Republika, Brazil – Kenija, Japan – Kamerun.