Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – PO JELENINIM NOTAMA

Daleko od toga da srpskim odbojkašicama na Svetskom kupu u Japanu odgovara termin igranja pre podne (i ustajanja par sati posle svitanja), tek u to vreme su zabeležile dve pobede. Posl Kenije, osvojena su tri boda i u duelu sa Argentinom. Oni jesu bili očekivani, ali se do njih došlo malo težim putem, ali pobedi se u zube ne gleda, naročito kada se ostvari i posle ne baš sjajne igre.

Ustvari, igra u prvom setu je bila upravo onakva kakvu je priželjkivao Aleksandar Vladisavljev. Jak početak, ubedljiv napad, bez greške u napadu, sa dobrom odbranom i sigurnim setom. Ali to kao da je uspavalo reprezentativke Srbije, a protivnice navelo da igraju igru “nemamo šta da izgubimo”. I stvarno nisu imale, a dobile su naredni set, a u ostala dva izuzetno mučile naš tim neugodnim blokom pre svega, ali i kvalitetnijim napadom. Sa mnogo “pecanja” plave su im samo olakšavale posao. Ali, kada nije išlo, džoker je bila i ton igri davala Jelena Blagojević. U trećem periodu je nanizala nekoliko uzastopnih poena i “manjak” pretvorila u “višak”. A kada su 20 tak minuta kasnije svi videli da će pobednika odlučiti taj – brek, jer je bilo 20:15 za argentinski sastav, tim evropskih i svetskih šampionki kao da je rešio da tako ne bude. I nije bilo, jer se vrlo brzo sve promenilo, a prva meč lopta je pretvorena u pobedu.

MajaAleksicSerbiateamblock– Argentina je opet igrala dobro protiv nas, dalava sve od sebe kako bi iznenadila. Srećna sam zbog “povratka” Jelena Blagojević koja nam je posle povrede donela određenu sigurnost, kako u napadu tako i u odbrani, i sprečavala neke naše ishitrene poteze. Drago mi je i što smo u parvo vreme uspevale da prepoznamo situacije kada je trebalo da pojačamo, da preokrenemo rezultat što je takođe pozitivna stvar – rekla je posle meča ponovo najefikasnija, Ana Bjelica.

Kada se sve sagleda, izgleda da je ovo bila najbolja najava utakmice poslednjeg kola grupe u Hamamacuu, naravno u terminu koji ne odgovara ni zaposlenima u dvorani (četvrtak 04,00 časova), selekciji Holandije, koja je stigla u izuzetno jakom sastavu, a i igra na visokom nivou.

– Pružaju partije na visokom nivou. Nisu se kvalifikovale na Olimpijske igre, nisu osvojile medalju na Evropskom prvenstvu, možda ovde vide priliku da se donekle iskupe. Sigurna sam da nam motivacija neće biti potrebna, jer su stigle biz jedne, možda dve igračica koje su igrale nedavno u Turskoj, da ćemo pružiti sve što u ovom trenutku umemo i znamo i da će to biti dovoljno za dobar rezultat – ocenjuje Bianka Buša.

Kao i posle duela sa Kenijom, shodno velikoj količini slobodnog vremena do odlaska na spavanje, devojke su u popodnevnimsatima odradile trening kako bi što spremnije ušle u meč sa Holandijom.

Statistika Srbija Argentina

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

TABELA

1. Kina                    4       4       0       12

2. SAD                    4       4       0       12

3. Holandija          4       3       1       9

4. Rusija                 4       3       1       8

5. Brazil                  4       3       1       8

6. Srbija                  4       2       2       7

7. Japan                  4       2       2       7

8. D. Republika     4       1        3       5

9. Koreja                 4       1       3       3

10. Kamerun          4       0      4       1

11. Argentina         4       0       4       0

12. Kenija               4       0       4       0