Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – SVAKA POBEDA ZLATA VREDNA

Poslednja faza takmičenja, poslednji slobodni dani, poslednja promena prebivališta. Tako se u najkraćem može opisati trenutno stanje na Svetskom kupu koji se igra u Japanu. Naše devojke su Tojamu zamenile Osakom, gde su stigle i gde su po prvi put u hotelu zajedno i sve ostale učesnice ovog takmičenja, još 11 selekcija. Raspoloženje se posle poraza od Koreje polako popravlja, a što nisu bile baš “svoje na svome” je donekle i razumljivo, jer devojke znaju da igraju u dresu svetskog i evropskog šampiona, da jednostavno uvek žele da pobede, pa kada se tako nešto ne dogodi, onda im nije baš svejedno.

Bilo kako bilo, od do sada odigranih osam utakmica, ostvaren je polovičan uspeh, baš kao što je i pozicija na tabeli, na sredini, na razdvajanju njenog gornjeg i donjeg dela. Stiče se utisak da je naše devojke malo stigao umor, da je malo do izražaja došla i nedovoljna iugranost, ali i da im matine termin ovog puta nije odgovarao.

Teodora– Ciljevi su nam uvek najviši, samo nekad sve ide po planu, a nekad i ne bude baš tako. Mislim da smo neke utakmice odigrale baš dobro, dok smo na par njih mogli dosta bolje. Očekuju nas još tri protivnika, najpre domaćin i jedva čekamo taj meč, s obzirom da će tribine sigurno biti pune njihovih navijača, koji umeju da pozdrave i dobre akcije protivnika. Verujem da možemo da igramo dobro, da ćemo se ovog puta boljs snaći na azijski stil igre nego što je to bilo u slučaju sa Korejom. Potom Kina, daleko najbolja selekcija i najverovatnije osvajač Svetskog kupa, a onda i Dominikanska Republika, od koje bi trebalo da budemo bolje, ali samo pod uslovom da igramo onako kako se spremimo i dogovorimo – očekivanja su Teodore Pušić.

Posle napornog reprezentativnog leta i četvrtog takmičenja u samo nekoliko meseci, gledaoci u Tojami nisu gledali Anu Bjelicu na nivou na kom je bila u Hamamacuu. Možda je i to uzrok nešto lošije igre celog tima i samo jedne pobede u tri meča.

– Mogli smo da dobijemo Koreju, ali trebalo je da smo psihiči bili bolje pripremljenij, koncentrisaniji, a to nam je u neku ruku nedostajalo. Za ovaj mladi i kombinovani tim svakak pobeda je veliki uspeh, a poraz nešto što bi trebalo da bude samo lekcija za dane koji dolaze. Pred nama su još tri utakmice, a sa velikim nestrpljenjem očekujemo nadigravanje sa domaćinom. Da, upravo to i mislim, da se nadigravamo, da uživamo na terenu kao u Hamamacuu. Sve je to za svaku od nas, naročito mlađe, ogromno iskustvo. Potom dolazi Kina, gde ćemo se truditi da im pariramo, a kada je Dominikana u pitanju, verujem da možemo trijumfalno da okončamo Svetski kup. Znamo da će biti teško na sva tri ova meča, ali ćemo se potruditi da vratimo energiju i motiv kakav smo imali pre damo desetak dana.

Osaka živi za vikend, kada će na delu, doduše u dve dvorane, imati na raspolaganju sve najbolje u ženskoj odbojci na sveto.

 

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2, Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

Šesto kolo: Koreja – Argentina 3:1, Dominikanska Republika – Kenija 3:0, Holandija – Kenija 3:0, Srbija – Rusija 1:3, Kina – Brazil 3:2, SAD – Japan 3:2.

Sedmo kolo: Holandija – Koreja 3:1, Brazil – Dominikanska Republika 3:1, Srbija – Kamerun 3:0, Kina – SAD 3:0, Rusija – Argentina 3:0, Japan – Kenija 3:0.

Osmo kolo: Srbija – Koreja 1:3, SAD – Dominikanska Repoblika 3:0, Kamerun – Argentina 2:3, Kina – Kenija 3:0, Rusija – Holandija 3:0, Japan – Brazil 0:3.

TABELA

1. Kina                    8      8       0       23

2. SAD                   8       7       1       20

3. Rusija                 8      7       1       19

4. Holandija          8       5       3       16

5. Brazil                  8       5       3       15

6. Srbija                  8       4       4       12

7. Koreja                 8       4       4      12

8. Japan                  8       4       4       11

9. D. Republika     8       4       4       9

10. Argentina         8       2       6       5

11. Kamerun           8       0       8      2

12. Kenija                8       0      8       0