Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – ZA POČETAK BRAZIL

Posle nekoliko dana, tačnije od finalnog meča Evropskog prvenstva u Ankari, osam šampionki je ponovo “pipnulo” loptu. I to novu. Ostalih šest devojaka su takođe imale sličnu pauzu, ali sve zajedno kao tim deluju jako dobro. Trening dan pred utakmicu bio je onakakv kakav bi trebalo da bude posle puta 24 časa, s tim što bi u “normalnim” uslovima imale još par dana za aklimatizaciju. U ovom slučaju, za par dana imaće iza sebe dve utakmice protiv možda i najjačih protivnika na Svetskom kupu, Brazila i Amerike. Prvi duel sa jednom od najboljih selekcija na planeti u poslednjih desetak godina, koju pored klupe predvodi Hoze Roberto Gimaraeš, sigurno će biti pravi izazov, ali i prilika da se odigra meč u kome će se uživati (subota 10 časova).

WC2019_logo– O Brazilu ne treba trošiti reči, a stigli su u Japan nekoliko dana ranije, sa trenutno najboljim sastavom u kome su i neke sjajne igračice koje su se posle pauze vratile u tim. Što se nas tiče, nismo nešto uigrani, sa novim loptama smo trenirali prvi put nepunih 24 časa pre utakmice, ali to nije nikakvo opravdanje i verujem da ćemo izgledati dobro na terenu. Verujem da kod svih devojaka preovladava velika želja da igraju dobru odbojku, a naš cilj je na kraju Svetskog kupa budemo zadovoljni – rekao je Aleksandar Vladisavljev koji će na ovom takmičenju biti prvi trener reprezentacije.

Što se devojaka tiče, one su srećne što će imati priliku da igraju sa većinom selekcija koje uz njih naravno, spadaju u sam svetski vrh. Posle velikog uspeha u Ankari, Teodora Pušić će u Hamamacuu biti jedna od glavnih poluga tima.

– Koliko toliko smo se odmorile, mada je to pitanje, jer smo posle jednog dana slavlja, letele do Japana. Međutim, mislim da će sve biti kako treba. Dobro se poznajemo, bar većina nas, igrali smo sa ovim novim devojkama Ligu nacija, tako da verujem neće biti problema da se iugramo. Več na startu nas očekuju dueli sa Brazilom i Amerikom, selekcijama koje su uz nas ovde najjače. Njihov stil igre nam je dobro poznat, imaju kvalitet, ali i mi kao svetske i evropske šampionke imamo svoje ambicije. Verujem da će sve biti kako treba.

Kao uvod u dobro raspoloženje bila je proslava 20. rođendana Katarine Lazović, koja je svakako poželela sebi i saigračicama dobre igre, a u narednim danima biće još sličnih proslava. Samo da bude i što više onih zadovoljstava sa terena, a nema razloga da ih ne bude.