Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – BRAZILKE SE PROVUKLE

Došlo je vreme kada i kombinovana selekcija Srbije, sa dva dana zajedničkog života i isto toliko treninga, kao i “pipanja” nove lopte, posle 24 sata u putu, i te kako muči najjaču reprezentaciju Brazila. Kad dođe u situaciju da pobedi, a kada možda “dvojac” na mreži jednom odlukom odluči pobednika. Bilo kako bilo, srpski tim je blistao u premijernom meču na Svetskom kupu, kako na terenu, tako i u licima svih devojaka koje su velikog rivala bacale u grdne probleme. Možda ocena Aleksandra Vladisavljeva najbolje govori o zadovoljstvu prikazanim:

– Mislim da je publika u Hamamacuu mogla dva i po sata da uživa o odličnoj utakmici, punoj neizvesnosti i pregršt lepih poteza sa obe strane. Iskren da budem, ovo je bilo i iznad nekih mojih očekivanja u ovom momentu, ali su devojke igrale zaista sjajno, poštovale sve dogovore i to je ono što raduje. Pokazale su zašto nose dres najbolje selekcije u Evropi i na svetu. Brazilke su iz nekih svojih razloga, a opet vezanih za Svetsko prvenstvo prošle godine, kako smo nezvanično saznali, htele da nas ponize, ali je na kraju pri neizvesnom rezultatu odlučilo samo njihovo iskustvo ki jedna lopta. Čak i poslednji čelendž koji ej možda mogao da produži neizvesnost ove utakmice, a koji i dalje smatramo da je bio u našu korist, ne može mnogo da promeni kada je odnos devojaka u pitanju i najiskrenije im čestitam na tome.

Bilo je poznato pre meča ko je favorit, ali su plave dame još jednom pokazale, da igra srce, a ne papir, da sve respektuju, ali da prema sebi imaju najviše poštovanja. I kada su izgubile prvi, pa još ubedljivije treći set, znale su način kako da se vrate. Najčešće je to bilo preko kapitena Ane Bjelice, koja je pokazala Brazilkama šta ih čeka u njihovom šampionatu ove sezone, ali i Bianke Buše, Katarine Lazović…. Odbrana našeg tima na čelu sa Teodorom Pušić, bila je sjajna, mnogo poena za špicu neke TV emisije, rešenja u napadu često iznenađujuća za protivnika… Ipak, na kraju, “ono malo” bilo je na strani Brazila, a srpski tim je bio razočaran.

GalleryPic-1– Borile smo se do smog kraja, zaslužile smo da pobedimo, ali je Brazil imao ovog puta više sreće. Neke lopte su “vadile” na čudan način. Drago mi je da smo se borile do kraja, nemamo za čim da žalimo, a sledi nam nastavak uigravanja tima, privikavanja na nove lopte i verujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu – ocenila je Bianka Buša.

WC2019_logoGledali su ovaj meč treneri selekcije Amerike, narednog rivala, sa kojim će se naš tim sastati u drugom kolu (nedelja 7 časova) i nije im bilo ni malo lako, jer su očekivali nešto drugo. Ovako će morati, u punom sastavu, dobro da se pomuče ako žele da zaustave zahuktali srpski tim.

– Amerika je došla takođe u jakom sastavu, a do meča sa njima neće proći ni 24 sata. Međutim, to ništa ne znači. Zna se da je naša selekcija najbolja na svetu i u bilo kom sastavu da igramo, imamo obavezu da idemo na pobedu. Verujem da će i to biti utakmica za uživanje u kojoj, iskreno, ne bih imala ništa protiv, da kao i sa Brazilom, odigramo pet setova – iskrena je najefikasnija u prvom meču, Ana Bjelica.

Teško je za očekivati da naš tim može da pruži sličan otpor, jer su igračice premorene i verovatno će biti brojnih izmena u startnoj postavi. Ali, i pre Brazila je bilo slično, a na kraju su Južnoamerikenke, uz ogromnu podršku sa tribina, slavile kao da su osvojile Svetski kup.

Statistika Srbija Brazil

REZULTATI

Prvo kolo: Amerika – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.