Aktuelnosti

TENT (OPET) BEZ TRENERA – KO MENJA TAMONEA…

18. 4. 2023.

TENT je ostao bez još jednog trenera. Italijan Kristijan Tamone, „plesao“ je u Obrenovcu samo jedno leto. Po eliminaciji nekadašnjeg šampiona već na startu plej – ofa, klub i trener su se dogovorili da se saradnja ne nastavi.

Rezultati su ove sezone bili skromni, a da li su mogli da budu bolji, pokazaće analize. Peto mesto u šampionatu, ispadanje u četvrtfinalu plej – ofa, eliminacija iz Kupa u istoj fazi, dok u Čelendž kupu nisu prošli ni prvo kolo kvalifikacija. Tim iz Obrenovca je na kraju prošle sezone odlučio da mladu i talentovanu ekipu poveri stranom stručnjaku, koji nije da nije imao uspeha u radu sa mladim timovima u Italiji, ali taj potez se pokazao kao pogrešan. Mlad i perspektivan sastav, od trofeja je bio udaljen „svetlosnim godinama“.

Ko će naslediti Kristijana Tamonea… Za sada treninge vodi tandem njegovih dojučerašnjih saradnika, Dušan Kovačević i Dragan Bogdanović, a hoće li oni preuzeti veliku odgovornost, ostaje da se vidi. Sa druge strane, par kvalitetnih domaćih trenera je trenutno bez posla, pa možda česlnici TENT –a stupe u pregovore. Ili možda opet neki stranac…