Aktuelnosti

TEODORA SRUŠILA MIT O ALBI

Libero srpske reprezentacije, Teodora Pušić sa svojim saigračicama ove sezone, biće upisana u istorijske knjige odbojke u Trgovištu. Naime njena ekipa je po prvi put od nastanka postala šampion Rumunije. I ne samo to, srušile su mit o Albi iz Blaža koja je nekoliko godina unazad bila neprikosnovena na tim prostorima i redovan učesnik Lige šampiona.

-Jako sam srećna što ću biti deo istorije kluba. Ispostavilo se da je treća bila sreća. Kada sam došla prvi put, na polusezoni, pre dve godine, bili smo drugi, prošle godine isto, mada je sve bilo prekinuto zbog korone a nismo imale poraz u drugom delu, i evo sada konačno šampioni. Stvarno smo svi presrećni i slavlje u Trgovištu traje li traje. Ovo mi je deveta titula, posle šest sa Crvenom zvezdom i dve sa Vizurom.

Upravo je aktuelna epidemiološka situacija u svetu uzrokovala da se završnica šampionata Rumunije igra po ubrzanom sistemu. Prenešeni bodovi iz šampionata, dva turnira, jedan u Blažu drugi u Trgovištu, a učesnici četiri najbolja tima. I već posle prvog kola drugog turnira i pobede nad sada već bivšim prvakom Albom, tim CSM Trgovište je mogao da počne da slavi. Naredna dva meča sa Dinamom iz Bukurešta i Medgediom bila su skoro pa revijalna. Treba podsetiti da je trener Albe Darko Zakoč, a da je u njegovom timu bilo čak sedam srpskih igračica Maja Aleksić, Bojana Milenković, Silvija Popović, Aleksandra Spasenić, Ana Antonijević Bojana Marković i Jovana Kocić, uz još trojicu članova stručnog štaba.

Takođe, treba napomenuti da je tim iz Trgovišta do pre nešto više od mesec dana bio Dragan Nešić, koji je iako prvi u šampionatu dobio otkaz posle neosvojenog Kupa, kao i da je trener osvajača bronzanih odličja, Dinama iz Bukurešta, Miloš Gavrilović.