Aktuelnosti

TERZIĆ: NISMO ČULI SVOJE MISLI

Dugo je trajalo zasluženo slavlje na terenu, devojke su se grlile, ljubile, a sve ih je nekako sa strane, uz čuveni osmeh posmatrao veliki stručnjak Zoran Terzić. Odlično je znao mogućnosti svojih devojaka, znao je i kada treba da zatraži “veštački” tajm aut, sve što je bilo potrebno da se pobedi.

– Čestitke devojkama, one su najzaslužnije za sve ovo. Napravili smo veliki uspeh, u atmosferi koja se retko sreće, koja se retko doživljava. U nekim momentima je bilo toliko glasno da nismo čuli ni svoje misli, a ne jedni druge. Da smo igrali na bilo kom drugom mestu, sigurno bi lakše pobedili, ali eto, možda je ovako lepše i slađe, iako malo napornije i uz veću potrošnju živaca.

Kada je bilo potrebno, Brankica Mihajlović je izuzetno preciznim smečevima osvajala poene zlata vredne. Zato je i na grudima imala medalju istog sjaja.

– Nekako je sve bilo neverovatno, imale smo svoje prilike i pre, ali jednostavno nismo ih iskoristili. Kada je trebalo, bili smo priblari, bili smo neverovatni. Ovo je veliki uspeh za sve nas.

O učinku Mine Popović ne treba trošiti reči. Osvoji veliki broj poena, a neprimetno. Ali kad se slavilo, tu je bila neprikosnovena.

– Čast mi je što sam deo ovog tima, čestitke svim devojkama. Mislim da smo zasluženo osvojile zlato, da ne može niko ništa da nam prigovori. Srećna sam mnogo i još jednom, Srbija ima na šta da se ponosi.

Bio je to momenat kada je u dvorani bila najveća buka, kada se čulo do Istanbula. A Stefana Veljković je uzela loptu, odservirala i utišala 12 hiljada ljudi u dvorani.

– Ne znam šta se ovo dešava, ovo je čudo, nešto neverovatno. Bilo je teško, ali se u takvim situacijama pokazuje ko vredi. Mialim da još nisam svesna šta se desilo i kroz šta smo sve prošle. Čestitke celom timu.