Aktuelnosti

TERZIĆEV SPISAK BEZ „POKERA ASOVA“

Ovog leta našu žensku reprezentaciju očekuju tri takmičenja. Shodno tome, trofejni selektor Zoran Terzić je saopštio spisak od 21 devojke na koje se računa za prvu „akciju“, kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, koji se održava u Poljskoj od 23. do 28. maja u Vašravi. Na njemu u odnosu na poslednje sezone nema četiri istaknute, Jelene Nikolić, Maje Ognjenović, Suzane Ćebić i Jovane Brakočević, a najinteresantniji je povratak posle nekoliko godina Ane Antonijević, potom nova uloga, libera, Jelene Blagojević, kao i Ana Lazarević, koja je posle sjajnih igara u Olimpijakosu opet u konkurenciji za najbolju selekciju.

Na Terzićevom spisku se nalaze: Ana Antonijević, Bojana Živković, Danica Radenković, Slađana Mirković (dizači), Ana Bjelica, Sanja Malagurski, Tijana Bošković (korektori), Silvija Popović, Jelena Blagojević (libera), Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Nađa Ninković, Mina Popović, Jovana Kocić (srednji blokeri), Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bianka Buša, Ana Lazarević, Bojana Milenković i Katarina Lazović (primači servisa).

– Ovo je spisak samo za ovu akciju, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Za kasnije ćemo videti. Što se tiče Ane Antonijević, ona je dugo bila odsutna zbog povreda i operacija. Sada je spremna, zdrava, obavili smo razgovor, rekla je da može, a njeni igrački kvaliteti su poznati. Kada je Ana Lazarević u pitanju, ona je bila ranije u reprezentaciji, sada je opet, zasluženo, jer igra jednu od glavnih uloga u uspesima i sjajnim igrama Olimpijakosa. Svakako je zaslužila poziv, baš kao i Jelena Blagojević, čiji su i ljudski i igrački kvaliteti uvek bili nesporni. Videćemo još koju će ulogu u timu ona imati, ali joj je sigurno mesto u nacionalnom timu – obrazložio je Terzić.