Aktuelnosti

TERZIĆEVIH 12 OČEKIVANIH

Kao što je i obećao, slektor evropskih i svetskih šampionki, Zoran Terzić, pred polazak u Olimpijsko selo, saopštio je konačan spisak odbojkašica koje će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pošto su bez ikakvih problema odradili nekoliko dana priprema i aklimatizacije u Hofuu, trofejni stručnjak je izdiktirao 12 devojaka za koje se i očekivalo da će braniti srebrnu medalju osvojenu u Riju 2016. godine.

Dizači: Maja Ognjenović i Slađana Mirković

Korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica

Libero: Silvija Popović

Primači servisa: Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Jelena Blagojević, Bojana Milenković

Srednji blokeri: Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić

U stručnom štabu pored selektora Zorana Terzića nalaze se još njegov asistent Branko Kovačević, kondicioni trener Vladimir Banković, fizioterapeut Siniša Mladenović, lekar dr Dejan Aleksandrić, skaut Bojan Perović i tim menadžer Dimitrije Pušić.

Kući se vraćaju Katarina Lazović i Jovana Kocić, koje su do poslednjeg dana bile u konkurenciji i koje su istu pojačale. Najbolja ženska selekcija Srbije prvi meč na Olimpijskom turniru igra u nedelju od 7,20 časova po srpskom vremenu, a rival je Dominikanska Republika. Pored ove dve selekcije u A grupi su još Japan, Koreja, Kenija i Brazil, dok B grupu čine Italija, Rusija, Kina, SAD, Turska i Argentina.