Aktuelnosti Više od igre

TERZIĆU SRETENJSKI ORDEN

4. 7. 2022.

Niz velikih priznanja i odličja, koje u svojij bogatoj riznici ima najbilji srpski stručnjak, Zoran Terzić, uvećana je za jedan koji je jedinstven, koji se dobija za specijalne zasluge, koji daruje država, čiju je reprezentaciju vodio dve decenije.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uručio je sada već bivšem selektoru ženske reprezentacije Sretenjski orden drugog stepena “za zasluge sportske deletnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije”. A rezultata je bilo i te kako i koliko, 20 velikih medalja sa najvećih svetskih takmičenja, za isto toliko godina koliko je bio (i ostao) zaštitni znak srpske odbojke.

Govoreći o karijeri i uspesima koje je postigao, predsednik Srbije je podsetio na karijeru slavodobitnika, da je osvojio sve što se moglo osvojiti, na nivou evropskih i svetskih šampionata, kao i Olimpijskim igrama. Da su se menjale generacije, ali da je na čelu ostajao kapetan koji je vrlo uspešno kirmilario brodom.

-Presrećan sam što mogu da uručim ovaj oredn Zoranu Terziću. On je proslavio naš sport u svetu, njegove viteške pobede ostaće u analima, ali mnogo važnije i u srcima miliona ljubitelja odbojke.

Sam Zoran Terzić, zahvaljujući se na velikom priznanju, prisetio se svih delova pomenute “plovidbe”, rekavši da je ona iz sadašnje perspektive bila predivna.

-Zahvaljujem se svim sadarnicima i igračicama koji su bili uz mene svih ovih godina. Hvala državi Srbiji koja nam je omogućila da imamo sve ono što nam je potrebno što se tiče uslova za rad da budemo na nivou vrhunskih svetskih reprezentacija. Kada već pričamo o plovidbi, ovaj ordem dođe kao svetionik. Nadam se da neće biti poslednji, već prvi – istakao je Zoran Terzić, odnedavno selektor Rusije