Aktuelnosti

TIJANA MALEŠEVIĆ: NOVA LICA – STARA IGRA

Na pet pobeda iz Varšave, najbolje srpske odbojkašice su „nakalemile“ još četiri iz Ekaterinburga odakle su donele i verovatno nikad teži trofej. Več u sredu se kreće put Ankare, a potom sledi turneja po Japanu, Hong Kongu i Kini, sve u sklopu još jednog, sedmog u nizu Gran prija za naš tim.

– To će biti tek zvanično početak sezone. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo smo odigrale posle samo par zajedničkih treninga, a to nam je bilo od izuzetnog značaja, jer da se nismo iz prve plasirale na Svetsko prvenstvo ušle bi u problem. Na „Jeljcin kup“ smo otišle kako bi proverile trenutnu formu, kako bi videli na koga i koliko može da se računa u datom trenutku. Iako to nije bilo prevashodan cilj, zabeležile smo sve pobede i osvojile trofej – kaže Tijana Malešević.

Nije nepoznanica da gledajući tim iz Rija i ovaj sad, i laik vidi mnogo novih lica. Ali to su neke stvari kroz koje prolaze svi.

– Smena generacija je nešto normalno. Nama je cilj da se sada, u ovom sastavu, što bolje i brže uigramo, a mislim da idemo u pravom smeru. Imamo novih devojaka, neke su tu posle par godina… Generalno se poznajemo, sistem igre je prepoznatljiv i verujem da će se opet svi uklopiti. Ništa ne može preko noći, ali mislim da sve ide u željenom smeru. Jesu nova lica, ali je igra stara.

O trenutnoj formi govore i igre iz Ekaterinburga, gde su na nisku pobeda nanizane Buragska, Kazahstan, Turska i domaćin Rusija.

– Rezultat kaže sam po sebi kako je bilo. I što je najvažnije, svaka devojka je imala priliku, i to ne malu, da igra i pokaže koliko na nju može da se računa. Slično je bilo i na kvalifikacijama u Poljskoj. Sada krećemo na Gran pri, ali sa novim ciljem u odnosu na ranije godine. Pre smo na to takmičenje išli kako bi proverili formu i uigravali se, da vidimo gde smo u odnosu na druge, a sada idemo da ostvarimo što bolji plasman. S obzirom na to koliko ćemo biti na putu, imaćemo dosta vremena da nađemo „hemiju“ koja je donekle već uočljiva, da se družimo, dođemo do željene igre koja garantuje rezultat. Verujem da će biti tako.

Photo: Oleg Nokhrin