Aktuelnosti Više od igre

U HOFUU OPET ODBROJAVAJU

Japanci, tačnije grada Hofu iz prepekture Jamaguči, jednostavno ne mogu a da ne misle na naše najbolje odbojkašice. Stoga su poslali još jednu u nizu poruka Odbojkaškom savezu Srbije, kao i devojkama koje trenira Zoran Terzić, sa kojima su se upoznali i “razmenili” ogroman broj pozitivnih osećanja kada su plave dame bile na pripremama pred Svetsko prvenstvo 2018. Sa velikim nestrpljenjem su očekivali da se vide opet pred Olimpijske igre ove godine, a pošto su one otkazane za 2021. sve to je u neku ruku takođe odloženo za 12 meseci. To nije ništa promenilo, jer se o Hofuu io dalje vije veliki broj srpskih zastava, mnogo je fotografija naših devojaka na javnim mestima, što govori da i dalje odbrojavaju dane do susreta. U poruci se kaže:

“Poštovani rukovodioci Odbojkaškog saveza Srbije i poštovane odbojkašice Srbije,

primite naše pozdrave i najlepše želje. Verujemo da ste nastavili pripreme za Olimpijske igre u Tokiju uprkos pandemiji COVID 19.
Građani Hofua, Društvo japansko srpskog prijateljstva i svi mi, navijamo za vas svim snagama i verujemo da ćete da osvojite zlatnu medalju.
Radujemo se susretu sa vama u Hofu naredne godine kada budete došli na treninge pred Olimpijske igre.

Grad Hofu, Društvo japansko – srpskog prijeteljstva, Ogranak Društva japansko – srpskog prijeteljstva u Hofuu  i Sportski savez grada Hofu.”

Svaki komentar na ovakvu ljubaznost, na prijteljstvo i poštovanje, bio bi suvišan. I niko nema ništa protiv da se predviđanja “zemljaka” iz Hofua ostvare.