Aktuelnosti

UROŠ DONEO TROFEJ TRENTINU

CEV Kup za sezonu 2018./2019. osvojila je ekipa Trentina. Italijani su i u drugom meču finala savladali Galatasaraj, ovog puta na gostujućem terenu, posle pet setova. Prvi duel su dobili maksimalnim rezultatom, ali je turski tim dobio prva dva seta revanša i najavio mogućnost totalnog preokreta.

Ali on je došao u vidu raspoloženog Uroša Kovačevića, koji je inicirao da njegov tim preokrene tok susreta. Nardna tri pripala su odbojkašima Trentina, a učinak od 24 poena koliko je osvojio srpski reprezentativac, jasno govori ko je bio najzaslužniji za veliki uspeh, pa je pored klupskog, podigao i trofej za najboljeg pojedinca finala.

TrentinoPosla pauze zbog povrede od par nedelja, u ekipi iz Italije se pojavio i drugi plavi as, Srećko Lisinac, koji nije imao učinak u ovom meču, ali je i te kako zaslužan za sjajne igre Trentina tokom sezone.

U istom takmičenju, ali u konkurenciji odbojkašica, trijufovao je takođe italijanski tim, Busto Arsicio. One su u oba meča finala bile uspešnije od rumunske Albe Blaž.