Aktuelnosti

USPELA PRVA ISTANBULSKA PROBA

Prva od dve planirane utakmice selekcija Srbije i Turske u Istanbulu, pripala je našim devojkama. Pobeda je ostvarena u četiri seta, posle igre koja u određenim elementima može da raduje selektora Zorana Terzića, koji je opet tokom samog meča dosta puta i upozoravao na propuste na kojima će do početka Svetskog prvenstva morati još malo da se poradi.

Najveći deo meča igrala je postava koju su činile Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Jovana Stevanović, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Silvija Popović. Prvi deo igre je dobio naš tim (26:24) posle izuzetno lošeg starta. U drugom su bile ubedljivije (25:20), a naredeni je istim rezultatom pripao domaćinu, ali i Zoran Terzić i Đovani Gvideti u tim momentima su počeli sa menjanjem startnih postava. Kasnije su na terenu već bili vidno “izmešani” sastavi, ali i u takvom odnosu srpski tim je materijalizovao visoko vođstvo tokom celog seta, “samo” minimalnom “overom” pobede u ovom suretu.

Nišanske sprave je prilično dobro namestila Tijana Bošković, još će malo biti potrebno da isti slučaj bude sa Brankicom Mihajlović, raduje sve bolja igra Tijane Malešević koja još oseća blagi bol u mišiću, o Maji Ognjenović ne treba trošiti reči… Pre puta za Japan, isti rivali će se sastati još jednom (sreda 17 časova), a dan kasnije plava ekspedicija putuje u Zemlju izlazećeg sunca.

 

Photo: Ahmet Hopyar