Aktuelnosti

VANJA SAVIĆ ODLAZI U KAN

Jedna od najperspektivnijih mladih odbojkašica Srbije, Vanja Savić, karijeru nastavlja u francuskom Le Kaneu. Višegodišnji ugovor sa nekadašnjim osvajačem Kupa te zemlje, sada plasiran u “zlatnoj sredini” tabele, potpisan je još pre par meseci, a najbolji korektor nedavnog Evropskog šampionata za juniorke je po završenom polufinala domaćeg plej – ofa, gde je Jedinstvo eliminisano od Uba, zvanično okončala svoje obaveze prema timu iz Stare Pazove.

Za četiri godine je od talentovane devojčice koja je došla iz Čačka, pod nadzorom Jova Cakovića postala standardna članica prve postave jednog od najboljih klubova u Srbiji, u poslednjoj sezoni beležila i po 20 – tak poena po meču, a prethodno se uspešno kalila u „filijali“ Jedinstva – Omladincu iz Novih Banovaca. Sa nepunih 19 godina, prošla je i sve mlađe reprezentativne selekcije, a prošlog leta je bila na širem spisku od 40 devojaka kao kandidat i za seniorsku reprezentaciju.

Ostaje pitanje da li u inostranstvo odlazi prerano, da li je mogla da odigra bar još jednu sezonu u BPŠ Superligi Srbije i stekne veće iskustvo, i koliko će šanse da igra, kao vrlo mlada, dobiti u Kanu. A možda je član francuske elitne lige „vrati“ u Srbiju, da se još malo kali…