Odbojka na pesku

VECKOV OPET DELI LEKCIJE

Pošto je Nemice odveo na Olimpijske igre, potom i uneo mnogo novina u odbojku na pesku u Poljskoj, najbolji srpski, ali i izuzetno priznati svetski stručnjak, Srđan Veckov je počeo da pravi vrhunske rezultate u Kanadi. Za samo nekoliko meseci, par Sara Pavan – Melisa Paredes je osvojio turnir najviše kategorije koji je igran u Jurmali, u Letoniji.

-Radi se o takmičenju gde nema „kantri kvote“, na koji se dolazi samo na osnovu bodova. S obzirom na mnogo brazilskih i američih parova, bilo je teško uopšte „ući“ na turnir, a još teže igrati i osvojiti ga. Nema slabih timova, svaki meč odlučuje jedna ili dve lopte.

Nagoveštaj ovoga što se desilo mogao se naslutiti još u oktobru prošle godine, mesec dana pošto ih je Srđan Veckov preuzeo, gde su Pavan i Parades osvojile drugo mesto na „World Tour Final“, što je, kao u tenisu, završni turnir osam najboljih i dva para sa specijalnim pozivnicama.

-Ovu sezonu smo malo lošije isplanirali na početku, neki termini i turniri su se promenili, pa malo „kasnimo“ sa formom. Do sada smo igrali samo u Rosaritu i Ostravi. Ostali imaju po tri ili četiri turnira više od nas, samim tim i više bodova, ali verujem da ćemo sve nadoknaditi.

Dogovor postignut prošle godine u septembru je da se Sara Pavan i Melisa Paredse plasiraju i igraju na Olimpijskim igrama u Parizu. Na prošlim su bile pete, da li to znači da sa Srđanom Veckovim jure medalju…

-Videćemo, bilo bi lepo. Napravili smo dogovor da posle Pariza opet sednemo i porazgovaramo. Ali, do tada nas očekuje mnogo težak posao. Svi koji prate odbojku na pesku vrlo dobro znaju koliko je teško održati visok nivo, koji je jedino garancija igranja na Olimpijskim igrama. Sa druge strane, ogroman je broj parova iz celog sveta koji imaju te ambicije. Naravno, ja verujem u Saru i Mesilu, kao i one u mene. Kada se budemo plasirali na Olimpijske igre, tada ćemo praviti planove o medalji. Dugo sam u ovom sportu, ali da nisam „video“ da smo za velika dela, ne verujem da bih prihvatio posao.

A iz priloženog se vidi, najpre da Srđan Veckov zna šta radi, a i da ima uspeha u tome što radi.