Aktuelnosti Liga nacija

VNL 2022. – TROSKOK PREKO BUGARKI

Duel dva italijanska trenera pored klupa Bugarske i Srbije, pripao je Danieleu Santareliju. Tu znači da je srpska selekcija u Ligi nacija zabeležila drugu pobedu, a prvu maksimalnu, posle koje je u mnogome popravila, skoro pa neutralisalaloš dan i poraz od Tajlanda.

A sve je, a srećom nije, moglo da bude mnogo drugačije. Naime, Bugarke su nastavile tamo gde su stale posle iznenađujućeg trijumfa nad Holandijom. Odigrale su sjajnodve trećine prvog seta, imale visoko vođstvo, 17:11, a kada se naslućivalo da će u sličnom ritmu nastaviti, sa par pravovremenih izmena, ali i nekoliko sjajnih odbrana plavih devojaka, minus je počinjao da biva sve manji, da bi se na kraju sve okrenulo kako su priželjkivale. Onda je, srećom, malo proradio i „bugarski sindrom“, kada tako izgubljen set za sobom povuče posledice. I sve to je obilato koristila selekcija Srbije, da se u drugom setu već na startu dovoljno odlepi, a u trećem još jednom reši neizvesnu završniscu u svoju korist, a sve to „zbirno“ značilo je nova tri boda.

Učinak posle tri kola je obećavajući, naročito što je na terenu bilo dosta igračica. Jedine koje su sve vreme bile u igri su samo Maja Aleksić i Jovana Stevanović. Nova prilika da se poboljša bodovni saldo je meč protiv Holandije (nedelja 12,00 časova), koji će biti sve samo ne lagan. Priličan broj najboljih što Avital Selindžer ima na raspolaganju, sa namerom da jure visok plasman u Ligi nacija 2022. Ali ne pitaju se samo one, već i devojke koje će posl tri uzastopna meča, imati prvi slobodan dan.

Statistika Srbija Bugarska

Prvo kolo: Tajland – Bugarska 3:0, Turska – Italija 3:0, Brazil – Nemačka 3:1, SAD – Dominikanska Republika 3:0, Srbija – Belgija 3:1, Kina – Holandija 3:1, Poljska – Kanada 3:1, Koreja – Japan 0:3.

Drugo kolo: Srbija – Tajland 2:3, Bugarska – Holandija 3:2, Belgija – Italija 1:3, Brazil – Poljska 3:0, Nemačka – Japan 2:3, Kanada – Dominikanska Republika 3:0.

Parovi trećeg kola: Srbija – Bugarska 3:0, Holandija – Italija 0:3, Turska – Kina 1:3, Nemačka – Koreja 3:0, Dominikanska Republika – Brazil, SAD – Kanada.