Liga nacija

VNL 2024. (M) – OD GOREG GORE

26. 5. 2024.

Kako teče takmičenje u Ligi nacija tako odbojkaška reprezentacija Srbije igra sve gore i gore. Treći poraz u četiri meča sa selekciju koja je počela takmičenje sa namerom da dobrim igrama i rezultatima ostvari plasman na Olimpijske igre nije nešto što je očekivano. Posle Japana i Brazila plavima su meru uzeli i Nemci, nanevši m najteži poraz (25:21, 25:20, 25:20), u meču koji je imao pre početka kategoriju da se mora dobiti.

Srpski tim je u poslednjih nekoliko godina imao prilično teške i neizvesne mečeve sa njima, ali su u tim susretima protivnici bili kompletni, a u Rio de Žaneiro su stigli bez nekoliko najboljih, s obzirom da su još jesenas obezbedili učešćee na Olimpijskim igrama. Međutim sastav kojim raspolažu rešen je da pomrsi račune svakome kome može, a na tu “minu” su naleteli igrači selektora Igora Kolakovića. Rezultat govori da plavi tokom celog meča nisu bili u igri da su bili ti koji su jurili rezultat i na kraju nisu stizali da nisu osvojili ni jedan jedini set a da su izgubili mnogo bodova na rang listi, na kojoj su ih glavni konkurenti za odlazak u Pariz Kubanci preskočili i imaju mnogo više bodova, dok su zapretile još neke selekcije. A odigrana su samo četiri kola i ostalo je još osam. Prilike za ispravljanje grešaka postoje, ali ih je sve manje, kao što će možda drugi krojiti plavima sudbinu i time njihove ciljeve otežati još više nego što su trenutno. O samoj utakmici protiv Nemačke ne treba trošiti mnogo reči, jer jedan as i samo pet blokova već zadovoljan pokazatelj kako je igra izgledala.

Srpska selekcija će ubrzo na put u Argentinu, gde će se pripremati i odigrati dva trening meča sa tamošnjom selekcijom, a sve kao uvertira pred nova četiri ispita koja će imati u Kanadi.

P-2_-_MVNL2024,_Match_31