Liga nacija

VNL (M) – PLAVI KONAČNO BUDNI

5. 6. 2024.

Očigledno da najboljim srpskim odbojkašima klima u Kanadi više odgovara nego ona koju su imali u Brazilu. Već u prvom meču koji su odigrali protiv Holandije, na terenu kao da je bio neki drugi tim, tim koji je koncentrisaniji, borbeniji, precizniji… Zato je i zabeležena maksimalna pobeda (25:17, 25:20, 26:24), koja je imala duplu vrednost, s obzirom da je nešto ranije Kuba poražena od domaćina, pa je pogled na tabelu svetske rang liste sada sa mnogo više optimizma, mogli bi se reći nekim neskrivenim osmesima.

Da je bilo lako nije, jer je Holandija tim koji ume i te kako dobro da igra, ali sa druge strane, da je bilo neizvesno i ne baš, jer su plavi delovali mnogo bolje, reklo bi se daleko budnije nego što je to bio slučaj u mečevima prvog turnira naročito u porazima od Japana Brazila i Nemačke. Svi koji su proveli vreme na terenu zaslužuju pohvale, a za nijansu više oni koji su bar u napadu izneli najveći teret a to su Marko Ivović i Dražen Luburić, kao i Pavle Perić koji je svojim servisima u samom finišu meča minus pretvorio u plus.

Optimizam svakako raste pred naredni meč koji plavi igraju protiv, može se reći, favorita Amerike (subota 02,00), ali bi pobeda značila mnogo po pitanju bodova na rang listi. Ukoliko se to desi Bio bi to više nego korak iskren turniru u Parizu ovog leta.

256666880