Aktuelnosti

U INDONEZIJI, ALI NA ODMORU

5. 6. 2024.

Za mnoge je prilično iznenađujuća vest bila kada je Jovana Brakočević, posle još jedne dobre sezone, sada u Turskoj, potpisala par meseci dug ugovor u Indoneziji. Govorila je kako je izazov igrati u jednoj relativno odbojkaški neistraženoj zemlji, koja je pre nekoliko nedelja pod svoje okrilje primila mnogo poznatih odbojkašica širom sveta. Međutim nekadašnja reprezentativka Srbije i svojevremeno najbolji korektor Evrope, neće dočekati kraj lige u ekipi Bandung.

-Ostajem u Indoneziji ali kao turista sa porodicom. Raskinula sam ugovor sa klubom a pošto sam se i ni suprug nedavno stigli odlučili smo da provedemo vreme zajedno baš ovde i iskoristimo vreme za odmor.

Šta se zapravo desilo…

-Deluje skoro neverovatno, ali njihovi dizači nisu navikli da dižu loptu iza leđa čime nisam ni blizu iskorišćena onoliko koliko bi trebalo. Takav im je sistwm igre. Dešavalo mi se da u setu ne dobijem ni jednu loptu iza, a da u zonu dva dobijem samo po četiti ili pet. Sa druge strane meni u ovim godinama nije padalo na pamet da menjam poziciju i igram primača servisa prvi put u životu, zarad nekoliko utakmica. Nisam dovoljno iskorišćena bila sam nezadovoljna i oni su ponudili raskid sa radnje pa smo se prijateljski rastagli.