Aktuelnosti

VOJVODINA NEPRIKOSNOVENA

Vojvodina je stari – novi šampion Srbije. Ukupno, bila je to 15. radost Novosađana kada su titule u pitanju. Do nje su stigli posle spektakularne igre u Novom Pazaru, savladavši istoimeni tim sa 3:1, što je bio i ukupan odnos pobeda u finalnoj seriji.

Utakmica kojom je spuštena zavesa na sezonu 2017./2018. bila je u pojedinim momentima spektakularna, a finalisti su još jednom pokazali da su trenutno najbolji u Srbiji. Novosađani su izgleda konačno zanemarili pritisak sa tribina, koji ih je u nekoliko navrata sputavao da trijumfuju. Sada je bilo drugačije. Nema sumnje da je odlučujući bio drugi set, kojim su gosti izjednačili na 1:1, ali koji je trajao do rezultata 34:32. Ništa manje neizvesnosti nije bilo ni u četvrtom, gde je tim Vojvodine opet bio mirniji, stiče se utisak znao u svakom momentu šta hoće, a to što je hteo, na kraju je i dobio. Treba istaći izuzetan potez trenera šampiona Nedžada Osmankača, koji je posle gubitka prvog seta zaigrao sa tri primača servisa, bez klasičnog korektora, što kao da je bilo iznenađenje za domaćina. U svakom slučaju „Voša“ je zasluženo stigla na vrh, još jednom.

Veliki pehar je Čedomiru Stankoviću uručio Zoran Gajić i tada je, u već skoro praznoj dvorani u Novom Pazaru, počela šampionska crveno – bela noć.