Aktuelnosti

VUČIĆEVIĆ IZABRAO SURGUT

Sjajne igre u dresu ACH Voleja, sa kojim je u tek (ne)završenoj sezoni osvojio tri trofeja (MEVZA ligu, Kup i Prvenstvo Slovenije) nekako su “preporučile Božidara Vučićevića mnogim evropskim klubovima. Svi oni su se raspitali o njegovom statusu, poslali svoje ponude, a njemu je nekako najpimamljivija bila ona koja je stigla iz Surguta, pa će tako mladi reprezentativac Srbije minimum u naredne dve sezone nositi dres Gasprom Jugre.

– Jeste, i jako sam zadovoljan. Mislim da je ruska liga jedna od najjačih, ako ne i najjača na svetu i nema baš svako priliku da u njoj zaigra. Meni se ukazala i nisam mnogo razmišljao. Verujem da imam kvalitet, biće to prava provera i “čeličenje” za dalju karijeru.

O sada već bivšem klubu, samo reči hvale…

– Bila je to moja prva internacionalna sezona, i mislim da nije moglo ništa bolje da mi se desi. Sjajni saigrači, sjajni ljudi oko mene, sa kojima sam od prvog do poslednjeg dana imao sjajan odnos. Svi oni su jako zaslužni za moje dobre igre koje su me preporučile Rusima.

A što se tiče novog kluba, odgovara u “svom” stilu…

– Prošlu sezonu su završili oko polovine, u narednoj jurišamo na titulu, naravno. Šalu ns stranu, očekujem da svi zajedno budemo zadovoljni i mojim igrama i rezultatima. Verujem da će tako i biti.

Inače, Božidar Vučićević je četvrti srpski reprezentativac koji u poslednjih nekoliko godina nosi dres Gasprom Jugre iz Surguta, pre njega su to bili Aleksa Brđović, Petar Krsmanović i Mihajlo Mitić.