Aktuelnosti

“ITALIJANI” STIGLI U KONVOJU

Samo par dana pošto su čelnici Italijanske odbojkaške federacije odlučili da se prvenstvo “poništava”, srpski odbojkaši i odbojkašice su bili u svojoj zemlji. Tačnije jedan broj njih, koji se odlučio da 28 dana karantina “odradi” ovde. Kontaktirali su ambasadu u Italiji, našli najbolje moguće rešenje i u konvoju od nekoliko vozila preko Slovenije i Hrvatske stigli u Srbiju, koji je sve vreme bio pod milicijskom i vojnom pratnjom.

Pošto su prešli srpsku granicu napravili su i snimak za uspomenu, a ko ne može sve da ih prepozna, na njemu su Petar Krsmanović, Srećko Lisinac, Slađana Mirković, Stefana Veljković, Marko Podraščanin i Aleksa Batak. U ovoj “ekipi” bili su još i Aleksandar Okolić i Aleksandra Crnčević. Sve vreme puta, moralnu podršku su imali od ostalih, pre svega porodica Dragana Stankovića i Nemanje Petrića, kao i Aleksandra Atanasijevića i Uroša Kovačevića, koji su se odlučili da ostanu u Italiji dok se sve ne okonča.

– Hvala svima, pre svega našoj ambasadi u Italiji, koja je odreagovala sjajno i vrlo brzo smo dobili sve potrebne dozvole, ljudima iz Odbojkaškog saveza Srbije koji su ih takođe kontaktirali, potom saigračima i svima koji su brinuli za nas, kao i ljudima iz pratnje koji su nas obezbeđivali dok smo putovali. Najbitnije je da smo kod kuće, proći će i ovih 28, sada već i neki dan manje, a verujem da će se se sve ovo vrlo brzo privesti kraju i da će nam ova avantura ostati u lepom sećanju kao i fotografija – rekao je uz osmeh Marko Podraščanin.

Nekako, prićutni dogovor bio je da se sledeći put, što je moguće pre, opet vide na terenu.