Svetska liga

WL 2017. IGOR ČESTITAO NIKOLI

Reprezentacija Irana je četvrta osetila snagu najbolje selekcije Srbije u ovogodišnjem izdanju Svetske lige. Tim Nikole Grbića je nadigrao domaćina u četiri seta, a selekroru Iranaca Igoru Kolakoviću nije preostalo ništa drugo već da čestita mlađem kolegi, kao i igračima od kojih je veliki broj trenirao nekada.

Večih problema najbolji srpski tim nije imao da u Teheranu posle Argentine dobije još jedan meč. Sve je funkcionisalo kako treba, odnosno u većini slučajeva kako su igrači i stručni štab to želeli i pripremali. Veliku glavobolju Irancima je zadavao tandem Marko Podraščanin – Srećko Lisinac koji nikako nisu mogli da “dohvate”, ali i “prebace”. Posle dva relativno lako dobijela seta, našim momcima kao da je bio potreban mali predah, a to su iskoristili Iranci da se malo razigraju, ispostavilo se tek toliko da ne izgube sa “nulom”. Već u četvrtom periodu je sve opet došlo na svoje mesto, jer su se opet “razmahali” Kovačević, Jovović, Ivović, Luburić i Majstorović, pa je vrlo brzo 12 hiljada gledalaca moralo iskrenim aplauzima da pozdravi aktuelne osvajače Svetske lige.

Ovakva igra samo može da raduje pred novi okršaj sa Belgijom (nedelja, 15, 30), gde se očekuje da se naša selekcija revanšira za poraz u Novom Sadu, koji je jedini u bilansu naše selekcije ove sezone.