Svetska liga

SLATKA SRPSKA OSVETA

Dobro su Belgijanci iznervirani naše najbolje odbojkaše posle trijumfa u Novom Sadu. Tim Nikole Grbića jedva je čekao novu priliku, u Teheranu, koju nije propustio da uzvrati na još ubedljiviji način i ostvari peti trijumf u Svetskoj ligi gde je iz dana u dan sve sigurnije da će i ove godine igrati na završnom turniru, iako je ostalo još tri meča narednog vikenda.

Opet je to bila timska pobeda, ali je taktika u odnosu na recimo dan ranije bila takva da se poeni u napadu osvajaju mahom „sa krajeva“, pa su ovog puta najefikasniji bili Luburić i Ivović, za koje je belgijski blok imao malo rešenja. Stekao se utisak da nije bilo trenutka kada naša selekcija nije imala apsolutnu kontrolu nad dešavanjima na terenu. Čak i kada su u trećem periodu Belgijanci zapretili. Kvalitetna završnica donela im je maksimalan trijumf.

Iako oslabljeni neigranjem Atanasijevića i Petrića, branioci zlatne medalje sa prošlogodišnje završnice najprofitabilnijeg takmičenja na planeti, ostvarili su sva tri trijumfa, pa puni optimizma putuju u Argentinu, da u mečevima protiv domaćina, Bugarske i Brazila, i definitivno obezbedi mesto na ovogodišnjem završnom turniru. Možda im za tako nešto ne bude potrebno sva tri trijumfa, ali će uprkos bilo kojoj situaciji sigurno odigrati tako da ih sve zabeleže.

 

Photo: fivb.org