Aktuelnosti Svetska liga

WL 2017. SLOVENCI SLAVE KOVAČA

Slovenija slavi Srbina, Slobodana Kovača. Naš stručnjak je posle samo nekoliko nedelja rada postigao ogroman uspeh sa pomenutom selekcijom, pošto je osvojio prvo mesto u B diviziji Svetske lige 2017. Ovaj rezultat meri se sa finalom Evropskog prvenstva pre dve godine, a biće sigurno veliki podsticaj pred odbranu vicešampionske titule.

Do finala su Slovenci stigli preko Holandije, a u borbi za tron savladali su Japan. Oba meča rešili su u svoju korist maksimalnim rezultatom, pred velikim brojem svojih navijača u dalekoj Australiji, i bili dominantni kao i tokom tri vikenda grupne interkontinentalnih kvalifikacija, gde su izgubili samo jednu utakmicu. Treba istaći da su Slovenci ove godine debitovali u B diviziji, jer su to pravo stekli prošle godine kao pobednici niže kategorije, a pored Slobodana Kovača, u ostvarenju ovog uspeha imaju i njegovi asistenti Dejan Vulićević i Milan Simojlović.

– Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se ostvari ovaj uspeh. Verovali smo u sebe i svoje mogućnosti i na kraju se radovali. Bilo bi lepo da kao pobednik B divizije Slovenija naredne godine zaigra i u najjačem društvu Svetske lige – kratko je poručio Kovač.