Aktuelnosti

ZAKOČ U UŽICU POSLE 19 GODINA !?

18. 5. 2024.

Iz dana u dan, sve su glasnije priče da će dva nekadašnja giganta ponovo sarađivati. To „u prevodu“ znači da će se jedan od najtrofejnijih trenera vratiti na mesto gde je gradio svoju kasnije uspešnu karijeru. Naravno, Darko Zakoč i Jedinstvo iz Užica.

Nije tajna da nekadašnji igrač, a sada sportski direktor, Vesna Čitaković, želi da svog bivšeg trenera vrati na mesto velikih uspeha, u grad na Đetinji. Od momenta kada se Jedinstvo plasiralo u BPŠ Superligu Srbije, a naročito pošto se klub i trener koji ih je vratio u elitu, Vladimir Medenica, nisu dogovorili oko saradnje, sve više se veruje da bi Zakoč posle 19 godina mogao da se vrati u klub kome je doneo toliko trofeja i u kome je bio 12 godina (uz kraći „izlet“ u Bari). Te 2005. se preselio u redove beogradskog Poštara,, kasnije dugo boravio u Rumuniji najpre reprezentacija), pa Konstanca, Alba, uz dva povratka u Srbiju, u redove najpre Vizure, potom Partizana, da bi prošplu sezonu počeo u PAOK – u, a okončao opet u Rumuniji, ovog puta u Rapidu.

Karijera stručnjaka za svako poštovanje, koga raširenih ruku iščekuju u Užicu. Gde ima dima, vrlo lako posle bude i vatre.