Aktuelnosti Intervjui

ZORAN GAJIĆ: SELEKTORI PROFESIONALCI

Dva kratka razgovora koje je novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, imao sa selektorima naših najboljih reprezentacija bili su samo prvi kontakti, gde se malo pričalo o bitnim stvarima, a minuti koji su potrošeni u telefonskom kontaktu sa Zoranom Terzićem i Nikolom Grbićem, bili su samo – dogovor. Što ne znači da u skorije vreme neće biti konkretizovani i produbljeni.

– Oni su kulturni ljudi i zvali su da mi čestitaju na novoj funkciji i ja sam im na tome zahvalio. Srećan sam i zadovoljan što sam i ja imao njima na čemu da čestitam, a to su veliki uspesi koje su selekcije pod njihovim vođenjem napravile ovog leta – objasnio je prvi čovek OSS.

Mnogo je petparačkih priča i nagađanja bilo među onima željnih senzacije, pa je tako bila „aktuelna“ ostavka Nikole Grbića, navodno zbog ishoda nedavnih izbora.

– Pitao me je, posle razmenjenih čestitki, kakav je njegov status u nacionalnom timu i ja sam mu rekao ono što je jedino i moguće, da je isti kao što je i bio. Rekao mi je potom da on nema nikakav ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije, na šta sam mu odgovorio da što se mene tiče, može sada da ga potpiše do 2020. Naravno, zna se kako ide procedura oko toga. Ne bih da to bude kao do sada, već da izglasa Predsedništvo i Izvršni odbor. Tako sam pričao u predizbornoj kampanji, da nema odlučivanja jednog čoveka, to ću uvek i ispoštovati. Naravno, precizirali smo kada bi mogli da se nađemo i popričamo o svemu, a to će biti relativno brzo. Ne znam da li je Nikola možda mislio da će posle izbora doći do neke moje „osvete“ zbog Vladimira, ali to nema nikakve veze. Razgovor je bio sasvim normalan.

Time je Zoran Gaijić održao reč kada je je pre nekoliko dana rekao „Nikola je Nikola, a Vladimir je Vladimir“. Sa Zoranom Terzićem je razgovor bio, ako se tako može reći, malo opušteniji.

– Kažem, nije to bila neka velika priča, samo dogovor. Rekao sam mu da ima sreću da mu je predsednik Saveza kolega trener, da je malo onih koji se time mogu pohvaliti, a samim tim da ih sve sigurno mnogo bolje razumem. Možda se i sa njim vidim uskoro. Ni Terzić nema ugovor sa Savezom, tačnije mi ni jedan ugovor sa trenerima nismo zatekli.

Hoće mu biti ponuđen?

– Naravno, ukoliko želi.

Da li će ugovori selektora sa Odbojkaškim savezom Srbije možda biti prepreka da potraže angažmane i u klubovima širom Evrope?

– Taman posla, naprotiv. Što se Zorana Terzića tiče, on već godinama trenira i klub i reprezentaciju. Kada je Nikola Grbić u pitanju, mislim da je za njega kao trenera sa par godina iskustva, bolje da ima trenersku praksu. Ako se nešto voli, a on ovaj poziv i te kako voli, što se vidi, njegovo trenersko majstorstvo će rasti sve brže. To kažem kao neko ko celog života radi tako, smatram da kao što igrač treba da bude u formi, tako i trener treba da bude. Za svakog selektora je bolje da vodi i klub i reprezentaciju. Pauza ume da bude velika, jednostavno gubi se osećaj.

Voleo bi Zoran Gajić još nešto, ali je to trenutno nemoguće…

– Kada bi svi naši vodeći treneri radili u Srbiji i našim klubovima. Ne samo Zoran Terzić i Niklola Grbić, nego svi naši vrhunski stručnjaci. Ali svestan sam koliko je to nemoguće u ovom momentu. Tako bi napredovali igrači i igračice u Srbiji. Ako neki klub bude zainteresaovan, mi kao Odbojkaški savez Srbije bi pomogli da se to realizuje.

 

2 Responses

  1. Tako je Gajo, da konacno i oni znaju zasto rade u reprezentaciji.

  2. Oni zaradjuju u klubovima, ali niko ne radi za dzabe.
    Cujem da su Terzi duzni preko 20 meseci rada sa reprezentacijom, da li je moguce.
    I sta je onda sa ostalima?
    SVU SRECU I SVAKO DOBRO GAJI, IVANU I IVANU!!!!!!!

Comments are closed.