Odbojka Srbija

ZORAN TERZIĆ O TIMU I SARADNICIMA – Najbolje iz Srbije, a i šire

Bianka Buša je sigurno nova snaga i budućnost ovog tima, u smislu da je jedna od najmlađih. Siguran sam da može mnogo više nego što trenutno pokazuje i da sa ozbiljnijim odnosom prema odbojci može da igra mnogo bolje.

Jovana Brakočević je fantastičan igrač o čijim kvalitetima ne treba tršiti reči. U ovom momentu imamo dva igrača svetske klase ne toj poziciji, a ona se porodila nekoliko meseci pred Olimpijske igre i bilo je teško da zauzme mesto u prvoj postavi. Svakako je puno pomogla, a ono što je najvažnije jeste da je bila svim srcem uz tim, iako nije mnogo bila na terenu.

Bojana Živković, već niz godina u reprezentacija i njena nesreća je što je Maja Ognjenović dugo neprikosnovena. U svakom slučaju njena uloga je u svakoj medalji, pa i ovoj, velika.

Tijana Malešević, uz neosporne igračke kvalitete koje poseduje, ima ogromnu energiju. Osoba koja po ceo dan peva i kao takva definitivno treba ovom timu. Pokazalo se na kraju krajeva da vredi i za prvu postavu, gde se nalazi u poslednjih par godina.

Brankica Mihajlović je jedan veliki boljitak za nas od pre nekoliko godina, igrač koji nam je nedostajao. Njena probojnost koja ima u napadu pre svega, nešto je što je potrebno ovoj selekciji da bi dostigla neke visoke domete. Puno nam je pomogla u ostvarenju dosadašnjih ciljeva.

Maja Ognjenović, poslednjih 13 godina prvi tehničar tima i svakako da je jedan od temelja ove reprezentacije u smislu da bi bez nje sigurno sve teže funkcionisalo. Posednjih godina igra jako dobro, preležala je dečje bolesti i postala iskusan igrač i pravi kapiten.

Steafana Veljković je već dugo godina u reprezentaciji, ali nema ni blizu toliko utakmica koliko bi trebalo da ima, jer su je mahom zdravstveni problemi odvajali od terena. Poslednjih godina je konstantno sa nama i najzad je počela da osvaja medalje. Za nju važi isto kao i za Tijanu Malešević, da ima mnogo energije i da je veoma važna za ekipu.

Jelena Nikolić je definitivno temelj ove reprezentacije unazad 15 i više godina. Ona je jedan od igrača koji je vukao ovu reprezencaiju od prvih uspeha i najzaslužnija za sve uspehe naše reprezentacije, ne samo zbog igračkih kvaliteta, nikad nije odustajala, ima ogromnu ljubav prema odbojci i reprezentaciji i bez nje bi bi sigurno bilo mnogo drugačije.3

Jovana Stevanović, od pre godinu dve takođe neki naš boljitak u smislu da je i ona posle „preležanih dečjih boleti“ počela da igra za reprezentaciju kako treba. Podigla je kvalitet tima za određeni nivo, to je sigurno.

Milena Rašić, na svojoj poziciji jedan od najboljih igrača na svetu. O igračkim kvalitetima ne treba trošiti reči, ljudskim takođe, a mišljenja sam da može još mnogo više da doprinese kao jedan novi lider i novi vođa ovog tima.

Silvija Popović je najzad dočekala svoju šansu. Sa Suzanom Ćebić je bila tandem koji je išao svuda sa reprezentacijom, a sada je prvi put da je među 12 najboljih kao jedini libero. Pokazala je da joj je tu mesto i da zaslužuje sve što joj se dešava.

Tijana Bošković, igrač koji ima ogromnu perspektivu, a poslednjih godina to polako prelazi u veliki kvalitet koji će, verujem, kako godine idu, biti sve veći i veći. Već sada je kvalitetna, ali nadam se da će i angažmanom u klubu tokom sezone, a naravno i u reprezentaciji, u narednom periodu biti mnogo bolja.

Branko Kovačević je dugo u reprezentaciji, bio je tu i pre mog dolaska, pa vrlo dobro zna kako sve funkcioniše. Jedan je od naših najboljih trenera sigurno, naročito kada je u pitanju učenje mladih igrača, neko od koga sam od početka karijere mnogo naučio vezano za odbojku.

Vladimir Banković, po mom mišljenju sigurno najbolji kondicioni trener za odbojku na svetu. Toliku posvećenost poslu nikad nisam video, on se svaki dan menja u smislu posla, svakodnevno napreduje i pokušava na sve načine da pripremi ovaj tim na najbolje rezultate i to mu mahom uvek uspeva.

Siniša Mladenović je tu od samog početka, jedini koji je sa mnom sve vreme. To je osoba koju devojke najviše vole, jer je njegovo postojanje u reprezentaciji vezano za to da njima pomogne.

Bojan Perović je došao relativno skoro, a spada u grupu sa tandemom Malešević – Veljković, vezano za energiju koju poseduje. Čovek koji se smeje po ceo dan i uz ogromne kvalitete vezano za posao kojim se bavi, malo nam je promenio i atmosferu u reprezentaciji

Ivan Knežević ima malo dugačiju finkciju, kao tim menadžer. Uradio je sve što je mogao da reprezentacija radi na pravi način. On je na kraju krajeva bivši odbojkaš i vrlo dobro zna kako ova priča funkcioniše. Radi u klubu isti posao, vrlo brzo smo našli zajednički jezik i jako dobro sarađujemo.