Neki novi klinci Škola

SK Volley – Plamen sa Detelinare

Trećeg dana decembra ove godine, biće tačno decenija od kada su Vasa Mijić i Andrija Gerić, proslavljeni odbojkaški reprezentativci naše zemlje došli na ideju da oforme – SK Volej. Od ideje, tada još aktivnih odbojkaša, do same realizacije – osnivanja kluba, prošlo je malo vremena. Želeći da svoje ogromno odbojkaško znanje i iskustvo, koje su stekli kako u vrhunskim odbojkaškim klubovima širom Evrope, tako i u reprezentaciji, podele sa decom svog grada, Novog Sada, osnovali su klub kroz koji je do današnjih dana prodefilovalo na stotine mladih odbojkašica i odbojkaša.

klinci-volley-2Ono što je jako bitno jeste da je uporedo sa dečacima i devojčicama koji su u takmičarskom pogonu, pokrenuta i škola odbojke. Ona je počela da radi u septembru 2009. godine, kada je u sportskoj sali OŠ “Dositej Obradović’’ na Detelinari, prve odbojkaške korake napravilo pedesetak devojčica i dečaka uzrasta od 8 do 15 godina. Uglavnom su to bili učenici pomenute škole, koje su podržalii Andrija Gerić i Vasa Mijić, a poseban gost, bio je i njihov dugogodišnji saigrač iz reprezentacije Vladimir Grbić. Tako je iskra prerasla u odbojkaški plamen, koji i danas gori. Već sledeće sezone 2010./2011. počela su prva takmičenja, sa skromnim, ali precizno postavljenim ciljevima, kako u Drugoj Vojvođanskoj ligi, tako i u mlađim selekcijama. Vremenom, brojnost dece je rasla, a u klub su, željni kvalitetnog rada, počeli da pristižu dečaci i devojčice iz drugih krajeva grada, pa čak i iz okolnih mesta. Selekcije su postajale sve brojnije, a rezultati sve zapaženiji.

klinci-volley-4Uporedo sa prvim treninzima 2009. godine, krenulo se i u realizaciju sada već tradicionalnog, Međunarodnog trofeja SK Volley u streetvolley-u, koji je zaštitni znak našeg kluba, prepoznatljiv po masovnosti i kvalitetu. Redovni učesnici turnira su klubovi iz čitave Vojvodine, Beograda i zemalja u regionu. Motiv, kojim su se od samog početka u klubu vodili, jeste da se putem stručnog i organizovanog nastavno – trenažnog procesa doprinese pravilnom fizičkom i intelektualnom razvoju dece, kao i njihovih individualnih sposobnosti, potrebnih za formiranje kvalitetnih odbojkašica i odbojkaša.

klinci-volley-6U klubu treniraju: mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori, kao i seniorska ženska selekcija, a stručnim radom predvode ih visoko obrazovani odbojkaški treneri. Napreduju jedni pored drugih, lepo se druže, uče zajedno, bodre jedni druge, a kao rezultat toga počele su da pristižu i prve medalje. Naravno, kao svaki veliki klub, tako se i u SK Volej vodi računa o školi, pa se diče i time da kod njih treniraju dečaci i devojčice koji i u tom segmentu postižu sjajna dostignuća. A kao neku vrstu nagrade, dobijaju vrhunske uslove za pripreme, pa su vrlo često gosti Grand hotela na Kopaoniku.

SK Volej je pravi mali – veliki klub.