Aktuelnosti

ŽREB ZA EP (Ž) – ODBRANA TRONA U TURSKOJ

Evropske prvakinje, odbojkašice Srbije, odbranu trona počinju iz Ankare. Žreb koji je održan u Istanbulu, odredio je da naša selekcija bude u A grupi sa selekcijom domaćina, potom Bugarske, Francuske, Finske i Grčke. Možda je prvi utisak da je na startu moglo možda bar za nijansu lakše, ali šampionke Starog kontinenta, svetske šampionke i najbolji tim na planeti po FIVB rang listi, (odavno) ne strahuje od bilo kog rivala.

200508_06.awardingŠampionat, koji se, kao i muški, prvi put igra u četiri države (Turska, Poljska, Mađarska, Slovačka), sa do sada rekorsnim brojem učesnika, čak 24, održaće se od 23. avgusta do 8. septembra, a borbe za medalju će biti u Istanbulu. Domaćini su jednoj od naših najboljih i najtrofejnijih odbojkašica u istoriji, i dugogodišnjem kapitenu, sada potpredsedniku OSS, Jeleni Nikolić, ukazali čast da prilikom žreba „razvrsta“ selekcije iz jednog „šešira“ u grupe.

A GRUPA (Ankara): Turska, Srbija, Bugarska, Francuska, Finska, Grčka.

B GRUPA (Lođ): Poljska, Italija, Belgija, Ukrajina, Portugalija, Slovenija.

C GRUPA (Budimpešta): Mađarska, Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan, Rumunija, Estonija.

D GRUPA (Bratislava): Slovačka, Rusija, Nemačka, Belorusija, Španija, Švajcarska.

Pre dve godine, na Evropskom šampionatu u Azerbejdžanu, naša selekcija je osvojila titulu na impozantan način, bez izgubljene utakmice.