Aktuelnosti

ZVEZDA BEZ ZLATNE TIJANE

Posle samo nekoliko utakmica, ali i isto toliko bitnih pobeda, Tijana Malešević i Crvena zvezda se razilaze. Ylatna repreyentativka Srbije se seli u Italiju, a njen novi klub je Il Bizonte iz Firence, član najjače lige ove zemlje. Znalo se još kada je dolazila na Marakanu, da će ugovor biti „otvoren“ odnosno da će trajati do momenta kada se ukaže prilika da se nađe inostrani angažman. Na žalost pristalica crveno – belih boja, to se desilo, pa je duel sa Dinamom bio njen poslednji u dresu višestrukog šampiona.

– Mnogo sam zahvalna Crvenoj zvezdi, jer me je sjajno prihvatila, omogućila mi da se posle perioda odmora koji mi je bio neophodan, opet vratim u formu. Značilo mi je puno, kako treninzi, tako i ovih nekoliko utakmica, bilo mi je lepo sa njima, verujem i njima sa mnom. Idemo dalje, svako svojim putem. Mojim, sada već bivšim klupskim drugaricama želim da do kraja sezone osvoje „duplu krunu“. Radovaću se tome kao da sam sa njima.

Tako se posle tri godine Maleševićeva vraća na italijansko tle, gde je u sezoni 2015./16. igrala za Novaru. Dres njenog novog kluba, koji se nalazi u „zlatnoj“ sredini tabele, nosi još jedna naša devojka, Mina Popović. Put Firence, Tijana Malašević, vlasnica medalja sa svih velikih reprezentativnih takmičenja, kreće za koji dan, čim završi neophodne formalnosti oko vize.