Više od igre

APLAUZI DOKTORU BANKOVIĆU

30. 9. 2023.

Dugogodišnji, mnogi kažu, i to sa punim pravom, najbolji kondicioni trener na planeti, kada je odbojkaška igra u pitanju, Vladimir Banković, odbranio je doktorsku disertaciju na temu – Relacije efikasnosti igre, telesne strukture i specifične fizičke pripremljenosti kod elitnih odbojkašica: Četvorogodišnja longitudinalna studija. Svoje iskustvo rada sa najboljim odbojkašicama Srbije, učešća u svim osvojenim emdaljma koje srpska ženska odbojka ima, pretočio je u rad koji je brižljivo pripreman, a koji svetslost dana nije mogao da ugleda ranije, upravo zbog velikog broja obaveza koje je imao sa nacionalnom selekcijom.

Komisija u sastavu prof. dr. Goran Nešić, doc. dr Nikola Majstorović, doc. dr. Vladan Milić i prof. dr. Milivoj Dopsaj, koji je i bio mentor, ocenili su rad kao izvanredan, temeljan i obrađen do najsitnijih detalja i uz aplauze proglasili Vladimira Bankovića – doktorom nauka.

2 Responses

  1. Jos jednom cestitke od srca, brate, cimeru, prijatelju – doktore…

  2. Lepo je videti da se doktorati jos uvek sticu na pravi nacin, u praksi i sa primenom znanja.
    Iz radoznalosti, interesuje me koliko je razvijena struktura/organizovanost kondicionih trenera u OSSRB superligi Srbije?
    Da li postoji organizovan pristup na saveznom nivou i da li se kondicioni treneri dobijaju licence kao i odbojkaski?
    Hvala,

Comments are closed.