Aktuelnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO ŠAMPIONE

Par sati pošto su stigli iz Parira u Beograd, nove šampione Evrope i definitivno trenutno idole nacije, primio je predsednik Srbije Aleksndar Vučić. On im je zahvalio na svemu što su uradili za srpski narod, na način na koji su predstavili Srbiju u Evropi i svetu.

Boba Alek 1– Svi su ponosni na vas i rezultate koje ste postigli. Posle devojaka koje su osvojile zlato u Turskoj, evo stiglo nam je novo, iz Pariza, čime smo pokazali da nam nema ravnih u odbojci kada je Evropa u pitanju. Dostojno ste se borili, kao lavovi i bilo je zadovoljstvo gledati vas. Naročito energija koju ste pokazali, bila je sjajna. To sve je rezultat mnogo sati napornog rada, neviđanja sa porodicama…

Predsednik Vučić je istakao da će igrači dobiti nagradu od po 20 hiljada evra, kao da onima koji to još nemaju, sleduje i nacionalna penzija, koja neće biti mala i koja će se kad dođe vreme i koliko bude trajala, biti ukupno oko 400 hiljada evra. Takođe rekao je i nešto što veseli istinske ljubitelje odbojke:

– Ono što država može da vrati jeste da naredne godine konačno krenemo u izgradnju odbojkaškog centra na Novom Beogradu. Sve dozvole su prikupljene, trebalo bi da se završi samo postupak restitucijei verujem da bi sa radovima moglo da se počne već u aprilu.

Boba i AlekOd igrača je predsednik Srbije dobio dres sa potpisima svih igrača, koji mu je uručio kapiten Nemanja Petrić, a loptu mu je darivao Slobodan Kovač, kome se malo pre toga Aleksandar Vučić poklonio, kao što je on to učinio svojim igračima na pobedničkom postolju.

– Ovi igrači su najzaslužniji za sve ovo što nam se sada dešava. Zahvaljujem se vama na prijemu gospodine predsedniče, anjim a još jednom na svemu što doživljavam u poslednje vreme – istakao je selektor vladara Evrope.

Po završetku zvaničnog dela, odbojkaši, stručni štab i čelnici OSS ostali su u zgradi Predsedništva Srbije kako bi sa predsednikom naše zemlje evocirali još uvek sveže utiske sa šampionata Evrope.