Aktuelnosti

BRUKA JUNIORA U ITALIJI

22. 9. 2022.

Sa velikim ambicijama su srpski juniori krenuli put italijanskog gradića Montesilvano, na Evropski šampionat. Mnogo dana (meseci) priprema, očekivanja koja su sezala pa i poprilično visoko. Međutim, ne da nije išlo kao što su se nadali, ne da su bili daleko od željene igre i rezultata, nego su se i te kako obrukali. Okončali su učešće na kontinentalnom prvenstvu posle samo pet utakmica.

Jedan trijumf, u prvom kolu protiv Francuske, koji je ustvari bio lažna nada, zavaravanje, i protivnika, na sreću istih, ali i samih sebe. kako je dolazio sledeći, pa sledeći meč, tako je tim tonuo sve dublje i dublje. Najpre im je meru uzela Poljska, potom Slovenija, pa Italija, a da skoro nije bilo otpora sa strane momaka za koje neki očekuju da jednog dana budu naslednici Kovačevića, Atanasijevića, Petrića, Lisinca, Podraščanina, Jovovića i ostalih. U tri meča, ni jedan jedini osvojen set. I pored toga, ukazala im se prilika da produže boravak na šampionatu. Bila im je potrebna pobeda nad Slovačkom koja nije znala šta znači trijumf. A posle meča petog kola, Slovaci su spoznali sreću posle pobede, a plavi su opet pognute glave napustili, ne teren, već dvoranu, hotel… Peto mesto, ali u grupi, bez prava razigravanja ni za plasman od 5. do 8. mesta.

Za medalje će igrati neki drugi (i prvi), za pomenuti plasman neki treći (i četvrti), dok će plavi sve to, kako igraju Italijani, Poljaci, Slovenci, Francuzi, Bugari, ali i Belgijanci, Česi, Slovaci i Finci, pratiti preko interneta.