Aktuelnosti

DEVET OD DEVET…

8. 10. 2022.

Za sada, iako su već danima kod kuće, odbojkašice Bugarske hvale se kako selekciji Srbije jedine uzele nešto, dva seta. Svi ostali ni jedan jedini, a sve to posle još jedne jako dobre igre svetskih šampionki i nove, maksimalne pobede u pohodu ka novoj medalji, zašto ne reći i odbrani trona. Turkinje su dobile broj devet, da se zna koliko su pobeda iz koliko utakmice ostvarile devojke koje trenira Daniele Santareli. Prvo mesto u grupi je odavno obezbeđeno, ovim je samo potvrđeno, kao i činjenica da se rivalu u četvrtfinalu, koje se igra 11. oktobra, ne piše dobro.

Tradicionalno ozbiljan rival, bio je tri seta, koliko je meč trajao, u podređenom položaju. Iskusni i „namazani“ Đovani Gvideti, kako je meč odmicao, vršio je neke izmene, delom je to verovatno bilo „lukavstvo“ i odmaranje pojedinih igračica, a većim delom, jer im srpske reprezentativke nisu dozvolile da sprovedu ni polovinu pripremljene taktike. Izuzetno napadačko izdanje imale su plave devojke, od 60 odsto uspešnosti, uz samo dve greške, a protiv takvog rivala, koji na ovom šampionatu takođe „nišani“ medalju, to je ozbiljna brojka. Kada je selekcija branioca svetske titule u pitanju, tu se više ne zna koja će kombinacija prve postave biti, ali svaka koja je na terenu, odradi posao sjajno i maksimalno ispunjava sve zahteve stručnog štaba.

Tim Turske se nije predavao, daleko od toga, ali jednostavno je igra sekecije Srbije bila za njih nerešiva enigma. Ni u momentima kada je došlo, shodno u razlici u kvalitetu, do „smanjenja gasa“ od strane Bojane Drče, Tijane Bošković, Maje Aleksić i ostalih, nisu uspele da stignu bar do počasnog seta. Tačno je da su i pre meča znale da će sa Amerikom igrati četvrtfinale, ali generalna proba pred taj duel im je bila neuspešna. A za sve su krive svetske šampionke.

Statistika Srbija Turska